matex34 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Witam. Wiem, że to trochę głupie pytanie i nie wiem czy w odpowiednim dziale ale nie jestem w tym zbytnio obeznany. Mam dość starego kompa i wiem że nie posiada on portu usb 2.0. ale czy posiada 1.1 ,czy każdy kopm go posiada, i czy kabelki do nich podłącza się wyglądają tak samo, bo niby z tyłu jest coś przypominającego ten port. Nie śmiejcie sie i jeżeli możecie, pomóżcie. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Jesli posiadasz USB 1.0 lub 1.1 to w niczym to nie przeszkadza. Urzadzenia dzialaja w standardzie 2.0 przestawia sie poprostu na twoje versje kontrolera i beda dzialaly normalnie tylko wolniej. Transfer max. dla specyfikacji : 1.0 wynosi 1,5 Mbps 1.1 wynosi 12 Mbps 2.0 wynosi 480 Mbps W sumie tylko taka jest roznica miedzy nimi. No i jeszcze to ze maxymalna dlugosc kabla bez wzmacniacza sygnalu w przypadku USb 1.x moze wynosci 3 metry a dla 2.0 5 metrów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) No to wiedzę na temat standartów USB i ich specyfikacji już znasz. Teraz zapodaj model płyty głównej, to powiemy, czy masz USB. A sam na szybkiego możesz to sprawdzić np. w menedżerze urządzeń. Jeśli masz coś co brzmi mniej więcej tak: "kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej", to jesteś szczęśliwym posiadaczem USB. Tak mniej więcej mają wyglądać te wejścia i z reguły umieszczone są pod PS/2, czyli pod wejściami klawiatura/myszka. Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Dzięki za odpowiedź :razz: . W menedżerze urządzeń pisze, że w polu- "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" są dwa podpunkty - "główny koncentrator USB" i "uniwersalny kontroler hosta Intel 82371AB/EB PCI do USB. CZyli oznacza to, że posiadam te usb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Dzięki za odpowiedź :razz: . W menedżerze urządzeń pisze, że w polu- "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" są dwa podpunkty - "główny koncentrator USB" i "uniwersalny kontroler hosta Intel 82371AB/EB PCI do USB. CZyli oznacza to, że posiadam te usb ?? 1514953[/snapback] TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Dzięki :D :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...