Skocz do zawartości
marcinxx

Problem Z Grami (radeon 9600 Pro) ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mój kumpel ma problem z radkiem sapphire 9600 pro. W 3d markach karta osiąga wyniki w normie (3d mark 03 ok 3800 pkt ). Problem w tym, że podczas grania gry tną się niemiłosiernie . W Gta Sa przy rozdzielczosci 1024x768 high fps co jakis czas spada drastycznie (6,5 klatek) . Nie pomaga zmiana rozdzielczości lub detali na mniejsze, gra dalej sie tnie . Zainstalowalismy rowniez Toce 2 (gra ma juz prawie rok) i zamiast smigac gra tnie sie seriami w rozdzielce 1024 detale min. .Nie wiemy co może być problemem. Karta ma standardowe chłodzenie (nie grzeje sie ). Nawet podkręcanie gpu400@500 nic nie dało . Dalej jest to samo . Próbowaliśmy również różnych sterów i nic. Kumpel zastanawia się również nad wymianą zasilki ?

Proszę o pomoc !!!

Konfig :

Pentium 4 2.8 ghz

mobo Soltek 87cw-fl

1 x 512 ddr

Radeon 9600 pro Sapphire (400/600)

zasilacz Feel 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz w sterownikach ( jezeli oczywiscie masz OMEGI, opcja "overdrive" pokazuje temp. rdzenia ) czy ci sie karta nie przegrzewa , moja na standardowym chlodzeniu, podkrecona, potrafila mniec i 55 -60 i wtedy zaczynalo skakac wszystko i nawet 3d smarkuw nie przebiegala, po zmianie chlodzenia na ladne miedziane i kostki na pamieci temperatuera spadla do 30 - 35, i wszystko cacy, pozatym wyczyść i przesmaruj rdzeń bo czasem to oni takie rzeczy na to kładą że słabo. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jak instalowal to cos spieprzyl np. z obsluga Dyskow ? NVIDIA ma swoje IDE - moze to to Ci tak zwalnia? Sprawdz z wlaczonym i bez wlaczonego IDE SW? Ja tak obstawiam ;]

UPDATE

Jeszcze sprawdz SmartGart - bylo juz na forum jak zainstalowac sterowniki bez tego. Moze to spowalnia ?

Edytowane przez zavader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...