Skocz do zawartości
Aveuser

Canon Ip2000 ... Hp5740

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym żeby ktoś z posiadaczy upewnił mnie co do gabarytów IP2000 -chodzi o jej całkowitą "głębokość" po zamknięciu podajnika z przodu - wszędzie podają 26cm i zgaduję, że to własnie wymiar z zamkniętym podjanikiem, ale wolę się upewnić. Korzystając z okazji chcę też zapytać jak bardzo wystaje z tyłu wtyczka USB i zasilania, czyli o ile zwiększają one opisaną wcześniej "głębokość"?

Drugie pytanie dotyczy innych drukarek atramentowych ~400pln z podawaniem papieru od przodu i... możliwie małą głębokością. Jakieś pomysły? Wychodzi na to, że jedyną alternatywą (gabarytowo idealnie mi pasującą) jest HP 5740 (głębokość 20cm +ew wtyczki), tyle, że ponoć mechanizm podawania papieru jest kiepski (brak ograniczników zasobnika = wciąganie kilku kartek, ktoś może to potwierdzić?)... Oczywiście są też "mniejsze" modele HP, ale pewnie mają te same wady, a dodatkowo otworzenie podajnika wymaga podnoszenia klapki (5740 ma dodatkowo możliwość zastosowania większego pojemnika z tuszem)...

Dzięki za odpowiedzi / podpowiedzi

Edytowane przez Aveuser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę się powtarzam, ale może ktoś jednak poświęci chwilkę, z lektury innych wątków wynika, że sporo osób korzysta z IP2000 ;-)

Ponawiam też pytanie o ten mechanizm podajnika papieru w HP5740... Ewentualnie jak się sprawuje w HP 3745 lub HP 3845, naprawdę jest tak źle, że tą samą uwagę czytam w każdym teście 5740? Do tej pory miałem HP 840C i ani razu nie wciągnęło mi więcej kartek niż powinno (chyba, że było za dużo papieru w podajniku)... krok do tyłu?

Przerabiałem problem "wsysania" w jeszcze starszej drukarce i nie chcę wydawać 300-400pln żeby wracać do podawania kartek po jednej :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam HP5740, wprawdzie dopiero od 5 miesiecy, ale nigdy nie bylo problemu z podajnikiem. Jesli chodzi o ograniczniki, to nie wiem czy o to chodzi autorowi tematu, ale jest takie plastikowe "cos" ;) do przysuwania i trzymania wlozonych kartek.

Nie zmienia to faktu ze i tak wybralbym plujke Canona gdyby wtedy gdy kupowalem HP byla ona dostepna w hurtownii ;)

Edytowane przez lukecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi