Aveuser Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Chciałbym żeby ktoś z posiadaczy upewnił mnie co do gabarytów IP2000 -chodzi o jej całkowitą "głębokość" po zamknięciu podajnika z przodu - wszędzie podają 26cm i zgaduję, że to własnie wymiar z zamkniętym podjanikiem, ale wolę się upewnić. Korzystając z okazji chcę też zapytać jak bardzo wystaje z tyłu wtyczka USB i zasilania, czyli o ile zwiększają one opisaną wcześniej "głębokość"? Drugie pytanie dotyczy innych drukarek atramentowych ~400pln z podawaniem papieru od przodu i... możliwie małą głębokością. Jakieś pomysły? Wychodzi na to, że jedyną alternatywą (gabarytowo idealnie mi pasującą) jest HP 5740 (głębokość 20cm +ew wtyczki), tyle, że ponoć mechanizm podawania papieru jest kiepski (brak ograniczników zasobnika = wciąganie kilku kartek, ktoś może to potwierdzić?)... Oczywiście są też "mniejsze" modele HP, ale pewnie mają te same wady, a dodatkowo otworzenie podajnika wymaga podnoszenia klapki (5740 ma dodatkowo możliwość zastosowania większego pojemnika z tuszem)... Dzięki za odpowiedzi / podpowiedzi Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Aveuser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveuser Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Troszkę się powtarzam, ale może ktoś jednak poświęci chwilkę, z lektury innych wątków wynika, że sporo osób korzysta z IP2000 ;-) Ponawiam też pytanie o ten mechanizm podajnika papieru w HP5740... Ewentualnie jak się sprawuje w HP 3745 lub HP 3845, naprawdę jest tak źle, że tą samą uwagę czytam w każdym teście 5740? Do tej pory miałem HP 840C i ani razu nie wciągnęło mi więcej kartek niż powinno (chyba, że było za dużo papieru w podajniku)... krok do tyłu? Przerabiałem problem "wsysania" w jeszcze starszej drukarce i nie chcę wydawać 300-400pln żeby wracać do podawania kartek po jednej :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Głębokość tego Canona to faktycznie 25,5-26 cm. Wtyczka USB jest z boku więc nie przeszkadza. Natomiast zasilanie jest, jak dla Ciebie, niestety z tyłu. Więc dolicz kolejne 2,5-3 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Mam HP5740, wprawdzie dopiero od 5 miesiecy, ale nigdy nie bylo problemu z podajnikiem. Jesli chodzi o ograniczniki, to nie wiem czy o to chodzi autorowi tematu, ale jest takie plastikowe "cos" ;) do przysuwania i trzymania wlozonych kartek. Nie zmienia to faktu ze i tak wybralbym plujke Canona gdyby wtedy gdy kupowalem HP byla ona dostepna w hurtownii ;) Edytowane 30 Czerwca 2005 przez lukecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveuser Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Wielkie Dzięki za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...