KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Siema! Mam płytke która obsługuje proce do 2,8ghz i mam celka 2,6(straszne [ciach!]o) i chce je wymienić na coś co będzie szybsze, zastanawiałem się nad p4 2,4 ale zwątpiłem w sukces tego przedsiębziecia bo zapewne ma podobną wydajnosć do mojego cela, tak więc zaczęłem oglądać NW 2,66. i mam pytanie, co brać(płyta obsługuje max. 2,8 ale nie wiem czy znajde w dobrej cenie) i jaki będzie wzrost wydajności. Konfig: Płytka MS-6760(bez możliwości o/c, brak HT wiec po nim mi nic, chipset SiS651) Ramy mam jedną kość 333mhz(max co obsługuje płyta) i jedną 400mhz puszczoną na 333-ustawienia ultra bodajże, jak nie to zmienie jak wróce;) Fundusze- w sam raz;) Ramy-jak już napisałem ale firmy Spectek(400) i MCI computer(333) Zasilacz FSP 250W (kiepski) ale dużo nie mam popodłanczanych rzeczy(jest tylko mobo, czytnik kart, nagrywara DVD, dysk, k. telewizyjna i grafa GF4Ti4200) Chłodzenie lipne-inne nie wejdźie a już nawet jak to nie zaczepisz :mur: Ale myśle poważnie nad WC(rodzice są na tak, ale tylko i wyłącznie z dobrych części :wink: ) BTW. Co znaczy te Spread spectrum w Biosie? Szukałem w słowniku znaczenia i doszukałem się"rozprzestrzenianie widma" ale i tak nie wiem osochozi;) Złącze i zaczepy mocujące: Edit z przed chwili: Mamuśka znalazła P4 2,26+1MB L2 za 500zeta. Jak się sytuacja będzie przedstawiać w takim przypadku? Edytowane 25 Czerwca 2005 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Niewiele Ci pomogę bo nie siedzę w intelu. Spread Spectrum służy do nadanie opóźnień na niektóre linie w magistralach równoległych po to by zmniejszyć zakłócenia między nimi. Czasami to coś daje, czasami nie, można z nudów potestować czy poptrawi się stabilność, ale jak nie kręcisz to chyba nie ma sensu się bawić. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Wyłączyłem SS i chodzi dalej tak jak chodził, więc zostawie tak jak jest czyli off:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...