Ernix Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Hi all. Dzis dostałem dysk Maxtora 40 GB aby go zformatować, ale po podłoczeniu dysku do kompa pojawiły sie problemy tzn. Na samym poczatku, kiedy dysk startuje wydobywa sie z niego dziwny dzwiek :blink: tak jak by głowica czy cuś. Ale dysk idzie dalej, w biosie wukrywa go i pod koniec biosu następuje (prawdopodobnie zwis) Narazie kombinuje z nim na wszyskie sposoby, aby przeszedł bios. Prosze o jakom kolwiek pomoc, pomysły, sugestie. Z góry dzieki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 zworki dobrze podlaczone ? podepnij go na osobnej tasiemce jako jeden naped Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 hehe takich problemów to ja nie mam, wszycho dobrze podłoczone i ustawione w biosie coś nie tak z dyskiem. Musze go jakoś sformatować ale ominoć bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 winę za to zdarzenie ponosi doprowadzenie prądu do głowicy....Zgaduję że Twój maxtor jest konstrukcją jednotalerzową i ma pcb Athena II.(lub III) w każdym bądź razei musisz wyjąć pcb i przeczyścić styki z tasiemką od głowicy..u mnie to pomogło.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Narazie ten problem obeszłem, znaczy sie przechodzi przez bios, wchodzi do wina niby go widzi ale zadnym programem nie moge zabardzo nic zrobic. Sciognełem wiec programy ze strony Maxtora i nimi coś zdzałałem format i tak dalej ale jest jeden problem nie moge założyć partycji. Teraz potrzebuje taki program który na chama założy partycje, znacie jakiś cieżki program bo takie sofciki jak Partition Magic nie dają rady. DaRoN -> sprubuje pokombinować tak jak mówiłeś z tym czyszczeniem, co do syku to zgadłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...