koli84 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Jak w temacie... zmierzam kupić jakąś karte do 300zł... obecnie jade na GF3 Ti 200... Doradzcie na co warto się za 300zł przesiąść... na nVidie czy może na ATI?? jaki konkretnie model?? POZDRAWIAM i z góry dzięki za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Za tą kasę najrozsądniejszy wybór to R 9550, a jaki i dlaczego, to już sobie poszukaj, bo było tysiące razy wałkowane w ostatnim miesiącu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Za około 300zł to już można dostać Radeona 9600 Pro Ma trochę zaniżone taktowania ramu, ale za to napewno będzie lepszy jak R9550. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 jak wyzej, za ta cenne chyba nic lepszego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Nie koniecznie musi byc lepsza, wszystko zalezy od szczescia i mojim skromnym zdaniem jezeli 4 potokowca to tylko i wylacznie 9550 a za 300zł mozna juz wychaczyc jakiegos radka 9500pro i to chyba bedzie najlepszy wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Za około 300zł to już można dostać 1514159[/snapback] :lol: O to właśnie mi chodzi. Koli przeszukaj wszystkie ostatnie tematy o kartach do 300zł, bo jak boisz się kręcić to możesz sobie brać, to co przedmówcy radzą, a jak chcesz być cwany i zarszczędzić stówkę, to... no właśnie poczytaj o R9550 i jego możliwościach, oraz o tym, że niczym się nie różni od R9600 poza zaniżonym taktowaniem... Jak dla mnie koniec tematu. No może jeszcze się na koniec zgodzę z tym 9500, tutaj przy odrobinie szczęścia można mieć 8 potoków i hulać.... Teraz koniec ;) Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Mastiff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli84 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 :lol: O to właśnie mi chodzi. Koli przeszukaj wszystkie ostatnie tematy o kartach do 300zł, bo jak boisz się kręcić to możesz sobie brać, to co przedmówcy radzą, a jak chcesz być cwany i zarszczędzić stówkę, to... no właśnie poczytaj o R9550 i jego możliwościach, oraz o tym, że niczym się nie różni od R9600 poza zaniżonym taktowaniem... Jak dla mnie koniec tematu. No może jeszcze się na koniec zgodzę z tym 9500, tutaj przy odrobinie szczęścia można mieć 8 potoków i hulać.... Teraz koniec ;) 1514268[/snapback] Jak by nie było to czytałem...ale zarówno nVidai jak i ATI ma swoich zwolennoków... i myślałem że wypowiedzą się dwie strony... właśnie dlatego zwróciłem sie tu o pomoc, ale jak widzie to jak narzie 100% głosów przemawia za ATI...więc chyba się zdecyduje na ATI :)...nie, nie boje się kręcić :D więc Radek 5550 lub 5500PRO?? Czy odczuje jakiś przyrost wydajności/mocy na moim Athlonie 2400+ , 512 MB DDR, płycie A7N8X w porównaniu do mojej obecnej karty??? Pozdrawiam i dzięki za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ja przesiadlem sie na 6200@6600 i jakos dziwnie nie jestem zadowolony:/ Moze wynika to z faktu ze testowalem narazie tylko morrowinda. Niedlugo pogram w inne wiec bede mogl wiecej powiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Po pierwsze to nie 5500 tylko 9500 ,po za tym oczywiscie ze odczujesz,skoro mialo by byc inaczej,to nie przesiadaj się,przeciez te karty są nowszej generacji i mają chociazby shadery 2.0 czego Twój GF nie posiada.Bierz 9550 Gigacuba i wykręc go do poziomu XT(poczytaj o tym i dowiedz sie czego szukac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Gecube to juz wogule bezsens za 300zł tylko i wylacznie 9500pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...