Skocz do zawartości
BlackGuy

Problem Ze Zmiana Predkosci Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnego dnia zrobilem asus update i gdy mi zrobil update dzialalo wszystko ok. potem naszla mnie chec na zainstalowanie nowszej latki na motherboarda i po restarcie komputer zaczal pisczec (niestety nie przypominam sobie dokladnie jakie to byly piski). Musialem odlaczyc kompa i podlaczyc i wtedy ruszyl, gdy sie wlaczal bylo napisane ze zle wylaczylem komputer i jest teraz w "safe mode" oraz zebym ustawil predkosc procesora (a przy wyswietlaniu pisalo amd XP 1300 a mam 3000).W moim biosie mozna ustawic Frequency multiple oraz fsb procesora(ktore defaultowo jest na 100mhz ustawione) ale niewiem jaki mnoznik mam dac i czy to jest to bo gdy ustawilem "load default settings" w biosie to nadal mialem predkosc 1300Mhz?

Jestem kompletnie zielony w BIOSIe i tego typu sprawach.

Konfiguracja: Amd Athlon xp 3000+

Motherboard: NVIDIA nforce2 400

bios ASUS A7N8X-X ACPI BIOS Rev 1011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Default Settings sa to ustawienia ktore uzyszkasz w tym samym momencie jakbys zrestartowal BIOS zworka. Ustawienia standartowe dla Twojego sprzetu nazywaja sie jakos "Load Power-Safe Settings" czy cos takiego. Mozesz uruchomic ta opcje i zobaczyc - powinno dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi