Michaex Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam! Zamierzam kupić nowego kompa. Zamierzam kupić tylko te najważniejsze części, a reszte przełożyć ze starego kompa. Chciałbym, zeby komp radził sobie z nowymi grami na ustawieniach high i medium, filmami. Mysłałem o czyms takim: Procesor: AMD Sempron 3100+ BOX (s 754), myślałem tez nad Athlonem 64 3000+ Venice (s 939), ale chyba za drogo wyjdzie. Płyta główna: Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4 4x (s 754)\ Pamięć RAM: Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C25/512) CL2.5 Karta graficzna: GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB TV/DVI (PCI-E) BOX Dysk chciałbym zostawić starego Segata 40GB sprzed 4 lat :P. Obudowe rowniez tylko niewiem czy bedzie pasowala bo jest dosyc stara. CD-rom, nagrywarka, stacja dyskietek, i peryferia zostają. Zaznaczam ze chciałbym sie zmieścić w 2000zł oraz, ze nie zamierzam nic podkręcać, ani nic z tych rzeczy. Allegro i Ebay nie wchodzi w gre. Napiszcie co sądzicie o tym zestawie i czy podoła moim wymaganiom. ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 1.DFI Lan Party G250 nF3 2.AMD Athlon64 2800+ 3.512 DDR-400 Geil CL2.5 4.Chiftec 400Wat 1+2+3+4=1224;- Grafe tego GF6600GT i masz wszystko. PS. Jak chcesz, żeby Ci pomagali, to raczej zmień sposób wypowiedzi, to nie jest żaden koncert życzeń i nikt nie ma obowiązku tutaj po raz setny pisać tego samego. Przeczytaj FAQ i nastepnym razem zajrzyj może do wyszukiwarki, było naprawdę miliony razy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 512mb Ram to dzisiaj troszke malo. Zastanowilbym sie nad 2x512mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaex Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Sorki, i dzięki! Mam jescze takie pytanie: jak sprawdzic czy to wszystko wejdzie do mojej starej obudowy? Czy moj stary dysk nie bedzie spowalniał gier itp. Moze i to głupie pytanie, lecz nieznam się zbytnio. Aha, ta płyta co podałeś nie współpracuje z grafą, więc raczej odpada. Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Michaex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Sorki, i dzięki! Mam jescze takie pytanie: jak sprawdzic czy to wszystko wejdzie do mojej starej obudowy? Czy moj stary dysk nie bedzie spowalniał gier itp. Moze i to głupie pytanie, lecz nieznam się zbytnio. Aha, ta płyta co podałeś nie współpracuje z grafą, więc raczej odpada. 1514898[/snapback] Przy takiej reszcie wnętrzności napewno będzie, ale co z tego? I tak będzie wszystko płynnie, jak beedziesz przy kasie to wymienisz najwyżej. Co go grafy to niby dlaczego nie pasuje? Zapodaj jakimś linkiem. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 bo chyba wybrał grafe pod PCI-e a ta mobo pod AGP, zaden problem, wymieniasz 66xx na agp i hula ;p Co pamieci, to rzeczywiscie 2x512 by sie przydało. Zwyczajne good'ramy etc. juz po 300zł za komplecik chodzą. Dysk tez by wypadało wymienic, jesli mowisz, ze to nie na Twoje pieniadze, to trudno, przebolejesz te 'mielenia' i 'doczyty'. Ale dyski teraz są naprawde tanie, zastanow sie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Headshot Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 A może coś takiego: Procesor: AMD Athlon 64 2800+ BOX Płyta Główna: Asus K8V-X Via K8T800 Pamięć RAM: DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 Karta Graficzna: GeForce 6600GT Leadtek A6600GT-TDH 128MB TV/DVI BOX Zasilacz: Zasilacz Modecom ATX-350GTF (PFC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaex Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Jaką polecacie płytę główną (s. 754), PCI-E?? Wolałbym jednak zostać przy grafie gigabyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 A może coś takiego: Procesor: 1515247[/snapback] Ten chipset troche nie za fajny i zasilacz słaby raczej wg mnie. Jaką polecacie płytę główną (s. 754), PCI-E?? Wolałbym jednak zostać przy grafie gigabyta. 1515386[/snapback] Na PCI-E to raczej juz 939 robi lepsze płyty, a na nie nie starczy Ci 2 k :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Headshot Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ten chipset troche nie za fajny i zasilacz słaby raczej wg mnie. 1515543[/snapback] Nom masz rację, ale za tą kasę nic innego nie kupisz, a zasilacz z TYM sprzętem spokojnie sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nom masz rację, ale za tą kasę nic innego nie kupisz, a zasilacz z TYM sprzętem spokojnie sobie poradzi. 1515856[/snapback] No nie mogę się zgodzić, ten DFI co podałem na s754 jest na nForce3 i kosztuje w miare mało - 400 zł. Zasilacz Chifteca też sobie z tym poradzi:) Tak jak wcześniej napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zasilke bierz ta co na poczatku byla podana. Chieftec 400W od DELTY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...