Vincent de Marco Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 CPU @ jak w podpisie, Zalman tez (minimalne obroty, czyli 1400). Temp. w stresie 50-53 st. Z tylu budy pracuja jeszcze 2x80 mm. Gdybym zalozyl np. Thermalright'a XP-120 i wiatrak 120 mm puscil tak samo jak teraz Zalmana - to o ile by spadla temperatura w stosunku do tego co mam teraz ? Jasne, moge podkrecic Zalmana, ale cos mu sie porobilo i powyzej minimalnych obrotow zaczyna halasowac - nie pomaga czyszczenie, smarowanie itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 To ile spadnie temperatura zależy tylko od ciebie, warunków i paru innych rzeczy...jako użytkowicy forum nie możemy wiedzieć wsyzstkiego a zwłaszcza żeczy o takiej zmiennej...przemyśl to sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 the power of google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ja pytalem kilku sprzedawcow i znajomych z cooling.pl i powiedzieli, ze jesli ZALMAN jes AlCu to beda lepsze osiagi, ale jesli jest CU to nie. No nie wiem czy warto wymieniac cale chlodzenia dla 3-4 stopni, ale to kwestia wyboru... Ja bym sie nie zdecydowal, szczegolnie ze ten Termalright jest ogromniasty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) a nie lepiej arctica freezera jak juz wogole na cos zmieniac ? Edytowane 26 Czerwca 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) no nie wiem, zastanowie sie... mam jeszcze tylko przy okazji 2 male pytanka - zeby nie zakladac niepotrzebnie nowego tematu: 1) podobno generalnie Northwood-y zle znosza temp. powyzej 50 st. (na dluzsza mete oczywiscie). Ja mam 52 st. w stresie a tak naprawde na plycie Asusa chyba wiecej, wiec...? 2) jest taki program SP2004 (oparty na Prime95) - odpalam go w 2 egzemplarzach zeby w pelni obciazyc CPU, w 1-szym zaznaczam CPU 0, w 2-im CPU 1 a co z 'ptaszkiem' przy No Affinity ? Ma byc czy nie ? Co to w ogole za opcja ? Edytowane 27 Czerwca 2005 przez Vincent de Marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...