ALEX-77 Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Witam mam taki problem zakupiłem sobie Grafe prolinka Gf4 4200 128 mhz titanum tv out i mam bardzo złą jakosc divix filmy normalnie wyglądaja jakby były słabej jakosci normalnie widac strasznie kompresje ten sam film u kumpla na Gf2 mx 64 mhz jest o niebo lepszy czy to możliwe ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Zainstaluj sterowniki i divix 5 coś. Uruchom film przez programik dawany/instalowany z tym divixem. Nie na której wersji divix'a ale na którejś napewno:) filmy puszczone przez WMP wygłądały okropnie. Reasumując-zainstaluj sterowniki do karty graficznej, najnowszego divixa:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 dzięki za zainteresowanie puszczam filmy przez V-Playera a kodeki już próbowałem różne niewiem co jes grane czyżby karta??prędzej miałem Gf2 mx 32mhz i filmy wyglądały o niebo lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Strasznie niske taktowania masz 128MHz :)))) Chyba chodzi o MB. Lepiej sobie popraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Witam mam taki problem zakupiłem sobie Grafe prolinka Gf4 4200 128 mhz titanum tv out i mam bardzo złą jakosc divix filmy normalnie wyglądaja jakby były słabej jakosci normalnie widac strasznie kompresje ten sam film u kumpla na Gf2 mx 64 mhz jest o niebo lepszy czy to możliwe ??? Zainstaluj porzadne sterowniki i divx. Co do sterownikow to polecam jak najnowsze. Co do divx to najpierw 3.11 a na nie dopiero 5.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A może kiepskiej jakości kabelek i w dodatku b. długi. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A może kiepskiej jakości kabelek i w dodatku b. długi. Pozdr. Podejrzewam, ze nie chodzi tutaj o wyjscie TV tylko ogolnie o obraz w filmach na monitorze. Zreszta kabelek nie jest problemem. Ja mam 10 m taniego kabla na chinche i mam looz obraz TV :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ty masz Winfasta który raczej robi karty z dobrej jakości wyjściem telewizyjnym, ALEX ma prolinka u którego to wyjście może mieć gorsze parametry, poza tym nie wiesz nic o zakłuceniach jakie mogą u niego występować (np. Transformator z rozdzielni NN znajdujący się w domu który on mieszka- ja mam właśnie taką sytuację). Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 BTW - pojemnośc pamięci podaje się w megabajtach (MB), a nie w megahercach (MHz) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 No witam sorry za bład z tymi MHZ :roll: a co do wyjscia tv to obraz jest super na telewizorze ale za to na monitorze jest fatalny niewiem co to już może byc cholera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 To moja stara Riva miała też 128 Mhz jak ją podkręciłem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 128 MHZ hmm... jakas nowa wersja :lol: czyzby okrojona ti4200?! A tak serio to tak jak radzili przedmowcy zainstaluj od nowa divx 5.0 a jak to nie pomoże to jeśli dawno tego nie robiles reinstalnij systemik moze masz jakies konflikty sterownikow or smth like that :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 a sie okaze ze ma procka typu celeron 266 bez cashe'u :? ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A może ogladasz filmy w 16 bit ??? Zmień na 32 ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALEX-77 Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 witam znów reinstalka systemu i dalej to samo filmy są złej jakosci a przez TV OUT dobrej niewiem co mam jusz zrobic :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Start/Programy/Divx/*/Decoder Configuration dalej znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...