Skocz do zawartości
Dex'ior

Konwersja Divx > Svcd

Rekomendowane odpowiedzi

Konwertuje film na svcd aby móc go oglądać w stacjonarnym dvd. Już raz zrobiłem to ale nie odzieliłem dźwięku od filmu i wyszło niezbyt zsynchronizowane. Drugi raz zacząłem robić tak jak w tym poradniku. Ale w tym momencie Dołączona grafika w polu audio wczytałem mój plik ze ścieżką dźwiękową *.mp2. W poradniku było żeby najpierw zrobić bez dźwięku a potem dołączyć ścieżke mp2.

Czy w takiej sytuacji jak zrobiłem będzie dobrze czy znowu dźwięk sie przesunie :?: Śpiesze się i nie zauważyłem że kazali tam robić osobno. Film konwertuje się już około 1.30h i z jednej strony szkoda mi tego czasu a z drugiej, jak by miało być źle to musze jaknajszybciej zacząć od nowa bo nie mam za dużo czasu. Na jutro rano musze mieć gotowe 2 częśći filmu a jedna sie konwertuje niecałe 6h.

Pozdro i licze na szybką odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej masz film w divx, gdzie ścieżka dźwiękowa jest w variable bitrate - virtualdub'em zgraj ścieżkę do .wav na dysk, zdekompresuj to do normalnego wav-a (np. winampem), w virtualdub'ie dograj dźwięk z tej ścieżki, framserver i jedziesz, w tmpenc już nic nie da się skaleczyć

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi