slayne Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Kupiłem sobie dysk sata mi nie bardzo mam ochote przeinstalowywać winde i zachciało mi sie przenieść winde ze starej Barracudy ATA100 na nowy dysk SATA. Odpaliłem Ghosta zrobiłem image i odtworzyłem na nowej partycji na nowym dysku i nic. Pliki są ale system nie bootuje. Wiecie moze co jest nie tak. Robiłem już tak wcześniej tylko ze to było pomiedzy dyskami ATA i działało. Ustawienia bootowania są dobrze bo jak na szybko chciałem postawić system na tym nowym dysku to spoko sie bootowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zapewne twoja płyta nie widzi dysku Sata, nie ma wpisane w boottable czegoś tam. Gdybys mial plyte pod s939 (tam juz wiekszosc ma wpisane stery Sata w biosie i dyskietki nie sa potrzebne) Lepiej instalnij jednak, zintegruj stery Sata w instalke, albo za pomoca dyskietki w czasie instalacji sie posiłkuj, potem ghost i spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Sciagnij Acronis Trueimage, wszystko odbywa sie pod winxp, nie trzeba wypalac zadnych plyt itp (chyba ze ktos chce), program klonuje partycje na dysk SATA, dziala absolutnie bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 slayne, kiedy tydzien temu przesiadlem z ata na sata, zrobilem dokladnie tak samo. po wgraniu, screen bootowania xpka sie pojawial natomiast pozniej jak mialo przejsc do wybrania konta (tzn zeby haslo wpisac) to pisalo tylko "zapraszamy" i na tym wisialo, robilem to na wszelkie mozliwe sposoby byle tylko nie instalowac xpka od nowa.. niestety musialem instalowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopa Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 nie masz podniesionych driver'ów do sata , windows nie widzi dysku, musisz przeinstalować Xp' eka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 A moze to ma jakis zwiazek z ustawieniem "aktywnej partycji" :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 moim zdaniem wlasnie chodzi o ustawienie aktywnej partycji. Przenosilem system z c: (jeden dysk) na partycje n: (inny dysk) ghostem po zabotowaniu "nowego" systemu z n: wszystko dziala ok, ale jak teraz pozamianiac litery dyskow? gdy zmienie litere dysku c: system nie wstanie, czyli tak samo jakbym odlaczyl stary dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 odgrzebałem ten temat bo w sumie wtedy nic nie zrobiłem a teraz potrzebuje przenieść znowu tym Acronic Trueimage idzie przeniesc i ładnie sie okno logowania włącza ale jak wpisze hasło i sie zaloguje to od razu wyskakuje wylogowywanie i wiecha ma ktos jakis pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...