Skocz do zawartości
slayne

Przenoszenie Win Xp Z Ata Na Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie dysk sata mi nie bardzo mam ochote przeinstalowywać winde i zachciało mi sie przenieść winde ze starej Barracudy ATA100 na nowy dysk SATA. Odpaliłem Ghosta zrobiłem image i odtworzyłem na nowej partycji na nowym dysku i nic. Pliki są ale system nie bootuje. Wiecie moze co jest nie tak. Robiłem już tak wcześniej tylko ze to było pomiedzy dyskami ATA i działało.

Ustawienia bootowania są dobrze bo jak na szybko chciałem postawić system na tym nowym dysku to spoko sie bootowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne twoja płyta nie widzi dysku Sata, nie ma wpisane w boottable czegoś tam. Gdybys mial plyte pod s939 (tam juz wiekszosc ma wpisane stery Sata w biosie i dyskietki nie sa potrzebne)

Lepiej instalnij jednak, zintegruj stery Sata w instalke, albo za pomoca dyskietki w czasie instalacji sie posiłkuj, potem ghost i spokoj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slayne, kiedy tydzien temu przesiadlem z ata na sata, zrobilem dokladnie tak samo. po wgraniu, screen bootowania xpka sie pojawial natomiast pozniej jak mialo przejsc do wybrania konta (tzn zeby haslo wpisac) to pisalo tylko "zapraszamy" i na tym wisialo, robilem to na wszelkie mozliwe sposoby byle tylko nie instalowac xpka od nowa.. niestety musialem instalowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem wlasnie chodzi o ustawienie aktywnej partycji. Przenosilem system z c: (jeden dysk) na partycje n: (inny dysk) ghostem po zabotowaniu "nowego" systemu z n: wszystko dziala ok, ale jak teraz pozamianiac litery dyskow? gdy zmienie litere dysku c: system nie wstanie, czyli tak samo jakbym odlaczyl stary dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odgrzebałem ten temat bo w sumie wtedy nic nie zrobiłem a teraz potrzebuje przenieść znowu

tym Acronic Trueimage idzie przeniesc i ładnie sie okno logowania włącza ale jak wpisze hasło i sie zaloguje to od razu wyskakuje wylogowywanie i wiecha

ma ktos jakis pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi