Lucaz Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Musze zrobić prace z rachunkowości dotyczącą zaksięgowania operacji finansowych w raksie firmy świadczącej usługi dostępu do internetu. Tylko nie do końca wiem jak działa taka firma. I tu pytanie; czy ktoś mógłby napisać co jest potrzebne żeby założyć firmę świadczącą usługi powiedzmy radiowego dostępu do internetu na jakimś osiedlu? Napewno jakiś lokal + jakiś serwer + dierżawa łącza DSL np. od TPSA (ile może kosztować łącze 10-20Mbit?) + router lub coś w tym stylu + jakieś anteny? + karty sieciowe dla klientów + jakieś oprogramowanie (tylko jakie?) i co jeszcze? Nie chodzi mi o szczegółowy opis, tylko o napisanie co jeszcze jest potrzebne i omówienie mniej więcej jak działa taki radiowy dostęp do internetu. Z góry dzięki za wyrozumiałość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymex Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Jakiś czas temu w telewizji na TVN 24, był reportaż o zakładaniu takiej firmy swiadczącej usługi dostępu do internetu. Reportaż możesz sobie ściagnąć z ich strony -> http://tvn24firma.onet.pl/1230697,odcinek.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucaz Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Właśnie o to mi chodziło. Widziałem ten odcinek ale nie wiele z niego zapamiętałem a nie wiedziałem że można go ściągnąć. Dzięki Edytowane 26 Czerwca 2005 przez Lucaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...