Zozol Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) A dokładniej do tego: [AIDA] Właściwości procesora graficznego Karta wideo nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Nazwa kodowa procesora graficznego NV18 Urządzenie PCI 10DE / 0181 Liczba tranzystorów 29 milion(ów) Technologia wykonania 0.15u Typ magistrali AGP Rozmiar pamięci 64 MB Częstotliwość taktowania układu graficznego 294 MHz Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 350 MHz Liczba potoków pikseli 2 Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 2 Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków Nie obsługiwane Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v0.5) Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v7.0 Pixel Fillrate 588 MPikseli/sek Texel Fillrate 1176 MTekseli/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 319 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 639 MHz Przepustowość 5112 MB/sek Producent procesora graficznego Nazwa firmy NVIDIA Corporation Informacje o produkcie http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=products Uaktualnienie sterowników http://www.nvidia.com/drivers PS: Sciągnałem juz 1 sterownik, ale to raczej nie do tego :P PS2: Nie znam się za bardzo na tym :( PS3: Podkręciłęm z 275MHz/300MHz do 295MHz/320MHz. EDIT Z tego co raport AIDY wykazał, to aktualne sterowniki moje to: nv4_disp (6.14.10.4403 - nVIDIA Detonator 44.03) Edytowane 26 Czerwca 2005 przez Zozol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Każdy wie czym jest gf4mx420/440/460.. stery do tego najlepsze 40.72 WHQL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zozol Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Jesteś 100% pewny? Bo mam 44.03 [z nazwy, są nowsze :P] ale czy lepsze, to nie wiem... Więc sciagnać 40.72 WHQL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 ŚCiągnij...lepsze marki i gry płynniej chodzą... testowane( testowałem wszystkie stery jakie pod ręką miałm przez 1 tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 DaRoN ja mam 45.23_win2kxp_international_whql opłaca mi się zmienić na to co mówisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ja na nich zrobiłem większy o 150pkt wynik w 3demarku....na 45.23... ale po świeżej reinstalce radzę zaaplikować 40.72 lub 45.23..wedle własnego uznania...to są dla tej serii kart najlepsze drivery...wierzcie mi tydzień zabawy( jeden dzień downloadu wszystkiego z nvision, potem instalki non stop i cleaning) masakra, ale opłacało się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Więc pozostanę przy tych co mam szkoda systemu na zmianę jak nie będzie widzialnego efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ja mysle ze warto instalowac nowsze sterowniki gdyz im nowsze tym sa bardziej optymaliwowane pod nowzse gierki. Jesli jednak chodzi os trasze grafiki [takie jak Twoja] to Czy bedziesz mial 2 FPS czy 4 FPS to i tak nie ma wiekzsego znaczenia, prawda ;] ? Wiec mozesz zostac przy tych ktore masz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zozol Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ok, a teraz powiedzcie, jak odinsalowac stare sterowniki, żeby nowe zainstalować? :P Bo ściagłem to niedawno, ale teraz to AIDA nie mówi nic o starych, ani nowych :P Więc pomocy :) GG: 7444092 - jeśli, to jakaś dłuższa procedura :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zozol, http://www.overclock.net/showthread.php?t=12466 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 z 40.72 mialem problem z niektorymi grami tzw textury sie rozjezdzaly.... teraz mam 44.03 i nie ma prioblemow.. a spadmu wydajnosci nie zauwazylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Za dobrych czasów to używałem 43.45 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...