Skocz do zawartości
ruteksen

Którą Płyte Polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do wyboru :

MSI K8N platinium nForce3 754

ABIT KV8 pro nForce3 754

ASUS K8n nForce3 754

ASUS 754 K8V/SE DELUXE

MOZE BYĆ TEZ INNA PŁYTA TYLKO W PRZEDZIALE CENOWYM DO 330zł!

Na to nasadze proca A64 2800+ , radka 9800pro ,512 TwinMOS 400mhz w 1 kosci - wszystko bedzie chodzić na zasilaczu CHEFTEC 360W ( wystarczy taki zasilacz czy moze mocniejszy by był lepszy?)

z gory dzieki pozdro!

Edytowane przez ruteksen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Zasilacz z większym zapasem mocy zawsze będzie lepszy, mocy nigdy za mało - byle by dobrej marki. Ten co masz oczywiście wystarczy dla takiej konfiguracji.

Co do płyty to Ja na Twoim miejscu bym kupił DFI nForce3 250GB, lecz ona kosztuje około 400zł. Możliwości pozostałych płyt, które wymieniełeś nie znam. Jak dobrze poszukasz to może znajdziesz tą płytkę za niecałe 400zł, jak już masz te 330zł to te kilkadziesiąt zł chyba "gdzieś znajdziesz" :rolleyes:

Edytowane przez Consensus86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie obaj racje .... 70zł wole dać albo poczekac troche az sie dozbiera/zarobi i kupic DFI niz potem zalowac , zasilacz 360W Chiefteca tez mowicie ze styknie na ten sprzet?

1516010[/snapback]

Powinien styknąć, ale ja bym wziął cos z większym zapasem mocy, np 420 Wat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Ja mam AXP 1700+, 512 DDR TwinMOS, nagrywarkę TEACa, Maxtora 80GB (co akurat nie jest wyjątkowo prądo-żerne) lecz do tego dochodzi GeForce 6800GT@Ultra (zasilany dwoma molexami - producent zaleca conajmniej 480W)- u mnie działa to wszystko na zasilaczu Chieftec 360W Dual Fan (aktywne PFC). Zero zwisów, wszystko śmiga bez problemu, aczkolwiek po dodaniu tego GeForce'a zasilacz jest naprawdę ciepły. Zaznaczam, że wszystko działa stabilnie i napięcia są utrzymywane w granicach normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi