Skocz do zawartości
Rolex

Leżąca Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taką starą bude i nie wiem co z nią zrobić :(. Narazie w planach mam otworek na wentyl i malowanie. Może jeszcze jakieś okienko na świat zrobie, tylko nie wiem gdzie (może GÓRA??) :wink:

Mam pare fotek:

Panel : foto

Bok 1 : foto1 ( tu ma być wentyl - wieje prosto na procka :) )

Góra : foto2 ( okienko: od panela lewo)

Czekam na opinie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie jest mało bo funduszy nie mam :(. Takiego panelu napewno nie bedzie! Nie wiem co z nim zrobić. Narazie musi zostac bo mam procka, który sie tam gotuje 70-90 stopni :D. Jak załatwie tą sprawe to dopiero pomyślę nad panelem :).

-->> TomekB : Fajne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kasy już troche mam :D (świnke rozwaliłem), wezme sie jeszcze dzisiaj do roboty /jak czas pozwoli/. Proszę jeszcze o rade w sprawie procka.

Do budy mieści sie (jest) K6-2 300 ( dzięki moim zdolnościom ciśnie na 400), radiator ma jako taki. myślałem o wsadzeniu tam radiatera intela z celka 1G, tylko czy opłaca sie ciąć?? ( nie mieści się :( )

// w pszyszłości będzie tam coś koło 2 G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja okleiłem swoją z odpadków, dlatego góra ma inną okleinę. No i pozatym nie używam tej budy dlatego jest niedoklejona do końca.

I musze szczerze powiedzieć, że w rzeczywistości wygląda to trochę lipnie. Ciężko się tym papierem okleja narożniki. To był w sumie tylko test jak się okleja czymś takim budę. :wink:

UPDATE:

Tu jeszcze wersja z CD-ROM i kieszenią.

Dołączona grafika

Edytowane przez TomekB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa spoko :) Mam pytanko, mam tu zasilacz AT na płyte można podłączyć AT i ATX . Tylko nie wiem jak zrobić włącznik :P; turbo jest walnięte; reset - wiadomo; power

jak przerobić to( czy można jeszcze dostać mocniejszy zasilacz AT?? - allegro odpada )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Tylko nie wiem czy bedzie sie dało podłączyć powera. Narazie prace nad obudową zawieszam na ok. 12 dni (kolonie :P). Po kolonii planuje wstawić fotosy z efektem mojej ciężkiej pracy :lol:. Pozdroofka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega coś niedoinformowany widze :P :)

dwa zasilacze można połączyć, np.: łącząc ze sobą zielone przewody z jednego i drugiego zasilacza (z wtyczki do mobo) i czarne też z obydwu zasilaczy (i też z wtyczki do mobo). Można również użyć przekaźnika, ale z tym się "jeszcze" nie bawiłem :)

Edit: oczywiście chodzi mi o zasilacze typu ATX ;)

Edytowane przez lio_lio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... trzy razy sprawdzalem daty postow :) Ty jestes niepoprawny ;)

Co do budy to front wydaje mi sie zbyt jaskrawy, polyskliwy, jasny. Bardzo podoba mi sie wzorek na budzie. No i zrob cos z tym biednym CD-Romanem.

Mam nadzieje ze to nie koniec. Narazie zapowiada sie niezle. Keep it up bro B)

PS. Grunt ze sie szybko z tym uwinąłeś ;)

PS2. Czy avatka to twoj K6 na 400 MHz? :lol:

Edytowane przez insektcc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To połamane coś to Pentium 100 :D, wreszcie do czegoś sie przydał :D. Co do prac nad obudową to będę przerabiać wnętrze a z zewnątrz to koniec - chyba :D podświetlenie będzie od dołu (nowe stopki z plexi).

Ten CD-ROM jest przelotnie :D

Edytowane przez Rolex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wpadlem na pomysl ze z takiego desktopa to mozna mega laptopa zorbic :D dobudowac klapke wstewic lcd i podlaczyc do grafy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna buda :D czekamy na wiecej fotek :D .Pozdro

:banana: ciekawe kiedy Cię znowu zbanują... :banana:

:mur:

co do moda, to spoko wzorek, ale jakoś tak bez polotu - może jakiś ładny przedni panel?

Jak idziesz w stronę subtelnego moda, to ja bym tu widział małe okienko nad cdromanem + zmodowany napęd - tak, żeby było widać kręcącego się cedeka. No ale szkoda, że dziur nie będzie... :<

Ja też mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec, powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi