Skocz do zawartości
Marder

Gadu Gadu Raz Jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Admin trochę za szybko zakończył mój wątek. Dalej mam problem. Chcę przesyłać pliki za pomocą GG ale nie mogę . Pisze mi że obie strony są za firewallem i połączenie bezpośrednie nie jest możliwe. W domu mam router. Nie korzystam z proxy ani kumpel. Przekierowałem port 8074, ale nic to nie zmieniło. Dalej ten sam komunikat. Może ktoś wie co trzeba zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba było od razu w pierwszym poście napisac też o przesyłaniu plików a nie tylko o porcie na jakim to sie odbywa bo ten problem był poruszany pare razy .

Teraz wracajac do wątku to powiedz koledze aby też przekierował sobie porty bo bez tego ani rusz ;) No i jeszcze sprawdz czy firewall nie blokuje owego portu

Ps. Nie jestem Adminem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba było od razu w pierwszym poście napisac też o przesyłaniu plików a nie tylko o porcie na jakim to sie odbywa bo ten problem był poruszany pare razy .

Teraz wracajac do wątku to powiedz koledze aby też przekierował sobie porty bo bez tego ani rusz ;) No i jeszcze sprawdz czy firewall nie blokuje owego portu

Ps. Nie jestem Adminem :P

1515914[/snapback]

U siebie wszystko wyłączył i ja też, ale jeszcze z adminem sieci kablowej będzie musiał pogadać. A jak duże można później przesyłać pliki po GG czy jest jakiś limit ?

PS. Fakt adminem nie jesteś ale myślę że jak bedziesz tak dalej szybko i czujnie przeglądał posty to kto wie może zostaniesz, czego Ci życzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GG wystarczy żeby jedna osoba miała bezposrednie połączenie i wysyłanie plików powinno działać.

Wielkośc plików > nie ma limitu.

1516335[/snapback]

Tak, ale ja mam po drodze router. Właśnie doszukałem się w ustawieniach połączenia bezpośredniego że jest tam port lokalny 1550 i że można przekierować. Udostępniłem więc w routerze port 1550 ale teraz dostaję info że nie można nawiązać połaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ą musicie robić to przez gg ? Nie możecie np. przez tlena, Skype (dzieki niemu wszystko prześlecie) or Mailem  ??

1516539[/snapback]

Możemy możemy tylko problem jest i tak wtedy gdy korzystasz z jakiejś sieci osiedlowej, kablowki czy innego prywatnego provaidera. Porty są poblokowane i możesz nawet icq sobie zainstalować to Ci nic nie pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi