baszek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam Mam taki problem: Jak instalowałem Xp z durgiego systemu na inny dysk. Wszystko działało ( po włączeniu miałem do wyboru 2 systemy) dopuki nie sformatowałem tego dysku podstawowego z którego instalowałem. Okazało się że ten dysk co zformatowałem to była partycja rozszerzona, czy jak kto woli podstawowa, a z drugiego dysku nie moge odpalić systemu bo pisze mi że "brak aktywnej partycji". Chciałem ją zaktywować ale w Xp i fdisk jest to niemożliwe ponieważ zainstalowany system znajduje się na partycji logicznej (z czego wniosek że logiczna nie może być active). Wie może czy da się jakoś zamienić partycje logiczną na podstawową bez utraty danych na niej? = wtedy mógłbym ją zaktywowąć i odpalić system. Może dałoby się programem Partition magic ??????? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomed Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 dać się napewno da ale czy jest sens ? nie lepiej zainstalować kolejny os na pierwszej partycji i zrobić to jak należy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Spróbuj nałożyć system na system tj: Zainstaluj Xp na starym Xp bez formatowania - ja tak zawsze robie i mam od razu skonfigurowany system :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 skonfigurowany system z masa smieci w postaci katalogow bez zapisow w rejestrze.. Nie polecam tej metody ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 z masa smieci w postaci katalogow bez zapisow w rejestrze.. Nie polecam tej metody ... 1516159[/snapback] No ale jezeli nie chce tracić danych z dysku ? PS: Do quote uzywaj guziczka Odpisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...