TIGERX Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Szukam programu który byłby w stanie pokazać funkcje z wnętrza dowolnego pliku DLL. Nie chodzi tu mi tyle o treść, co o samą deklarację, przyjmowane parametry itp. Coś w tym stylu jest w programie Total Commander 6.50. Zainstalowałem go ze specjalnym pakietem wtyczek. Jedna z nich umożliwia podejrzenie informacji o pliku DLL, wyświetla nawet nazwy funkcji. A skoro Total Commander to potrafi to może są programy idące o krok dalej i podające także parametry wywołania. Może ktoś zna taki program, mi się niestety nie udało wpaść na trop czegoś podobnego :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 To samo co TC z ta wtyczka + jeszcze troche robi Dependency Walker napisany przez jednego z Pana z MS. Wiecej niz on wyciaga sie raczej nie da wyciagnac. A przynajmniej parametrow napewno sie nie da wyciagnac.. mozesz jedynie dojsc do nich metoda prob i bledow, reverse enginering'iem albo poprostu znalezc plik naglowkowy do tego dll'ka.. jesli ktos chcial udostepnic ludziom z zewnatrz funkcjonalnosc tej dll'ki to napewno takowy plik do niej dolaczal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bff70000 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 pewnie ze sa np. IDA Pro Disassembler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 hehe stary poczciwy IDA :) tylko jest maly problem, bo zawsze moze wyladowac z czyms takim, FLIRTY nie pomoga: .text:745B1969 QueryWorkingSet proc near.text:745B1969 .text:745B1969 arg_0 = dword ptr 4.text:745B1969 arg_4 = dword ptr 8.text:745B1969 arg_8 = dword ptr 0Ch i wtedy juz tylko odpalic ollyego i wio :] innej rady niebardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...