kali111 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam. Na stronie producenta jest napisane, że płyta gł. ASUS A7N8X-VM nie chodzi na FSB 100. Przymierzam się do kupna tej płytki a w domu mam wolne procki D600 i D750, czy ktoś uruchomił to w podobnej konfiguracji? Czy komuś udało się uruchomić tą płyte na FSB 100? ps. Mój duron 600 wcześniej chodził super na 800MHz/133FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Powinien działać, ja na swojej płycie odpalałem D700 i dało się go kręcić, ale FSB 166 nie chciało wejść :(. Ogólnie wymiana na KT400 z takim procesorem jest bez sensu, bo wydajność wiele nie wzrasta w porównaniu z KT133A. Jeśli na płycie jest zworka od FSB 100/Autodetect (czy jakoś podobnie) to trzeba ją przestawić na 100MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Powinien działać, ja na swojej płycie odpalałem D700 i dało się go kręcić, ale FSB 166 nie chciało wejść :(. Ogólnie wymiana na KT400 z takim procesorem jest bez sensu, bo wydajność wiele nie wzrasta w porównaniu z KT133A. Jeśli na płycie jest zworka od FSB 100/Autodetect (czy jakoś podobnie) to trzeba ją przestawić na 100MHz. 1517509[/snapback] Niezbyt sie z tym zgodze bo kt400 obsługuje DDRy a to zawsze większa wydajność w porównaniu ze starymi SDRAMami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali111 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Dzięki za odpowiedź. Ale z tą płytą jest tak że ona nie ma zworek ani nic do ustawiania FSB w BIOSIE, a nawet gdzieś się "jakoś" doczytałem że ustawia ona FSB na podstawie włożonych pamięci ????? Płyta jest na nFORCE2 ps. Zobacze co z tego wyjdzie , już ją zamówiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Hmm, jeśli nie ma zworki od FSB to faktycznie stary Duron może nie działać, bo płyta będzie chciała ustawić FSB autoamtycznie, a on tego nie obsługuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali111 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Witam ponownie, płytke już dostałem, działa b. dobrze z Athlonem 2,4XP(2GHz), i tak jak pisałem nie chce ruszyć z Duronkiem 600, w biosie nie ma absolutnie nic gdzie można by coś "pogrzebać". Więc tak się zastanawiam czy można w jakiś sposób płyte oszukać że ma do czynienia z prockiem na FSB133 (czy FSB można zmienić mostkami na procku lub "drutmodem"?). Może by płytka wtedy ruszyła? Edytowane 7 Lipca 2005 przez kali111 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...