Uneek Eth Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Cześć... Konfig poniżej. Płyta wykrywa mi CD-ROM jako PIO-4 :!: :? Próbowałem ustawić w Bios'ie ATA ale to nic nie pomogło... Czego mogę jeszcze spróbować :?: :?: :?: Thanks for all post... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 IMHO cd-rom nieobsluguje ata 33/66/100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 IMHO cd-rom nieobsluguje ata 33/66/100 Czy to możliwe? Ma 3 lata. Creative Infra 6000 40x. Moze ktoś ma podobny :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 http://www.cdland.com.pl/sprzet/cdrom/creative40x.htm jedyny sensowny opis jaki znalazlem jesli bios mimi ustawionego udma pokazuje pio tzn ze cd-rom obsluguje tylko ten tryb ... masz tego cd`ka samego na tasmie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 IMHO cd-rom nieobsluguje ata 33/66/100Moze ten Creative, bo mój Teacx40 tak. W menadzeze urzadzen zobacz czy masz "zafajkowane" DMA w opcjach CD Rom. Oczywiscie zapodaj via 4in1, ale pewnie to juz zrobiles :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 CD jest na taśmie sam (taśma ATA133) i w złączu IDE2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 IMHO cd-rom nieobsluguje ata 33/66/100Moze ten Creative, bo mój Teacx40 tak. a moje dvd ma u66 i sie niechwale :P 8) W menadzeze urzadzen zobacz czy masz "zafajkowane" DMA w opcjach CD Rom. Oczywiscie zapodaj via 4in1, ale pewnie to juz zrobiles :wink: co to mu da, jak bios niewykrywa udma ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 CD jest na taśmie sam (taśma ATA133) i w złączu IDE2. mozesz jescze sprawdzic czy w innym kompie bedzie tak samo, jakis zworek niema ? - ja u siebie zeby wlaczyc udma musialem zworke przestawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Zworki są, ale tylko Master, Slave i Cabel Select... Może dzisiaj pójdę z nim do kumpla :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Zworki są, ale tylko Master, Slave i Cabel Select... Może dzisiaj pójdę z nim do kumpla :? niemasz sie czym przejmowac w cdromie sa za niskie tranfery aby mogl w pelni wykorzystac udma :wink: (imho) wiecej na ten tema poczytasz tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 DZIEKI Phil :!: Pozdrowienia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...