angel554 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam! Mam pytanie.. 1)Czym najlepiej stworzyć partycje na dysku? 2) Partition Magic nadaje sie do tego???? 3) Czy jak dysk nie ma żadnej partycji to czy stworzę je jakimś narzędziem z płyty bootowalnej windowsa XP ?? - i czy zrobię tak partycję NTFS ?? 4) jaki system lepszy xp sp1, czy xp sp2 - jakiego używacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 1. Instalatorem windows 2. Jezeli w przyszłosci chcesz mieć problemy z partycjami to się 'nadaje'. 3. Tak/Instalatorem/Tak. 4. SP2+wszystkie aktualizacje 5. Było szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 jak w instalatorze windows xp - stworzyć 1 partycję podstawową i dwie w partycji rozszerzonej... bo jak instaluje windowsa - to jest tylko wybór dysku a potem partycji - którą windows forumatuje i robi sobie partycję... Proszę o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Przy wyborze dysku masz też kasowanie/tworzenie partycji. Tworzysz jedną. Resztę robisz już po instalacji w zarządzaniu dyskami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Przy wyborze dysku masz też kasowanie/tworzenie partycji. Tworzysz jedną. Resztę robisz już po instalacji w zarządzaniu dyskami.Odgrzebuję temat, bo mam problem. Instalator widzi tylko 131 Gb :( z dysku 250 Gb Zrobiłem partycje zewnetrznym programem na całe 239 Gb (tyle ma naprawdę 250 Gb dysk) - niestety nie obsługiwał on tworzenia w formacie NTFS i została ona utworzona w FAT32 Windows (z SP2) zobaczył calą partcję jak należy Uruchomiłem instalatora XP. tez na razie było OK czyli 239 Gb w formacie FAT32 Usunąłem partycję i chciałem utworzyć ją w NTFS. W pierwszym oknie było jeszcze OK tj. obszar nieprzydzileony 239 Gb, ale już w nastepnym oknie maxymalny obszar partycji to 131 Gb, dałem wstecz a instalator ponownie widział już tylko 131 Gb :( Jakim darmowym narzędziem utworzyć 4 partcje NTFS ok. 60 Gb każda?? A nadmieniam tylko, że dysk jest po przejsciach z Partition Magic 7.0 (unikać jak ognia!!) i nie mam pewności czy jest wsio OK ze strukturą dysku. To 131 Gb wydaje się być pozostałością po starej partycji robionej ww Magic'iem. Dwie pozostały były mniejsze i zniknęły :( Aha dysk jest obecnie sformatowany POWERMAXem 2.41 (narzedzie MAXTORA), ale wiem z informacji zawartych w tym programie, że formatowanie to polega na nadpisaniu dysku samymi zerami. Edytowane 16 Marca 2006 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zintegruj SP2 z płytą CD i rób z instalatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zintegruj SP2 z płytą CD i rób z instalatora.Oj, to przerasta moje umiejętności :( Jest jakaś alternatywa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 NIe :) Poczytaj FAQ na forum. Wszystko jest opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...