bicol Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Witam! Mam notebooka toshiba satelite z celeronem 1GHz. Procek potrafi sie zagrzac do 73 a chipset (czy cokolwiek mierzy drugi sensor) do 60. Czy to jest ok? Notebook jest na gwarancji, czy taka temperatura stanowi podstawe do reklamacji? Temperatury mierzylem przy pomocy mbm. Dodam ze tna mi sie niektore filmy divx, co przy 1GHz wydaje sie dziwne. Przycinanie wyraznie koreluje ze wzrostem temperatury. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam Bicol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Zdecydowanie jest to za duza temperatura, zwazyszy ze jest to Celeron. Nawet stare T-birdy maj mniejsze tepm. Dodatkowo w notebookach Cele maja chyba(maja ?) cos co sie nazywa SpeedSteping czy jakos tak -> obniza predkosc proca dynamicznie zaleznie od obciazenia, wiec temp tez powinna buc mala jak komp nic nie robi. Ewentualnie czujniki temp zle ja rozpoznaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Jeżeli wysoka temperatur powoduje np. zwisy to możesz ją reklamować. Zanieś go do serwisu to coś z tym powinni zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja bym interweniował jak najszybciej. Jeżeli masz możliwość zajrzenia do środka to sprawdź czy żadne chlodzenie się nie obluzowało. A to czy faktycznie sa takie temperatury można łatwo sprawdzić - laptop z 70st. jest napevno ciepły na zewnątrz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 hmmm Ja mam Laptopa Toshiby z PIII 733 i tyz osiaga takie temperatury....notabene wiatraczek na procu jest wlaczany automatycznie przez laptopa dopiero po osiagnieciu temperatury ok 55*C :P Tak juz ma chyba byc ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...