Skocz do zawartości
Smalec

Bloki - Polskie Czy Zagraniczne ?

Rekomendowane odpowiedzi

A mi sie podobaja bloczki z topem z plexy B)

Te zagramaniczne z kolorowa obudowa jakos do mnie nie przemawiaja swoim wygladem, ale wiadomo, wazniejsza wydajnosc, jednak uwazam, ze polskie sa na wysokim poziomie :)

Wspierajmy POLSKI przemysl WC :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że ty masz troche dziwne gusta bo większość (w polsce) wybierze albo czytą miedź ewentualnie mosiądz polerowany albo plexe i żaden producent polski nie będzie robił dwuch trzech bloków tylko po to żeby komuś dogodzić. No oczywiście wszystko zależy od kasy i jak odpowiednio zapłacisz to i jakiś obrazek ci namalują ale wtedy zapłacisz jak za 15 bloków. A plexa nie jest zła jeźeli chodzi o wygląd gdyż widać srodek bloczku i przepływającą przez niego ciecz. Wystarczy że ta będzie barwna i tak jak widać na fotce twej budy zostanie odpowiednio podświetlony komp i juz wygląda jak by komp miał żyły, płyneła w nim krew czy inny życiodajny płyn. A taką pompe typu CWU mozna oddać do fantachromowania i będziesz miła np niebieską chromowaną część korpusu. Króćce do takiej pompy możesz kupić ładne metalowe skręcane a mając taki fładny blok z plexą można się chwalić fumflom zza oceanu (zobaczcie takiego bloczku to żaden z was nie ma pokazując X2P szczeny im opadną a wydajnościowo nie jest gorszy od bloczku ichniejszego za 3x tyle).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku miałem już w rękach nukleona i mi się cholernie nie podobał. miałem zielone UV w wc i napewno bede mial w nastepnym. wiem że mam inne gusta, a na temat polskich gustów też mam swoje zdanie na które się nie będę wypowiadał. mam inne i dlatego wyjezdzam :P

aż tak mi nie zalezy na chwaleniu sie ale jak im pokaze X2P to raczej będzie że kiczowaty i kompletne bezguście... wierz mi :roll:

co do ceny to hmmm nie lubie tego pisac ale tego za bardzo nie biore pod uwage, ma byc porzadne i ładne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku miałem już w rękach nukleona i mi się cholernie nie podobał. miałem zielone UV w wc i napewno bede mial w nastepnym. wiem że mam inne gusta, a na temat polskich gustów też mam swoje zdanie na które się nie będę wypowiadał. mam inne i dlatego wyjezdzam :P

aż tak mi nie zalezy na chwaleniu sie ale jak im pokaze X2P to raczej będzie że kiczowaty i kompletne bezguście... wierz mi :roll:

co do ceny to hmmm nie lubie tego pisac ale tego za bardzo nie biore pod uwage, ma byc porzadne i ładne.

1520947[/snapback]

Bierz to

http://mcs.pc.pl/produkt857.html

Bije na glowe F2S czy inne X2P. Solidny wyrob wprost zza Odry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam a co w nim ładnego? ta szybka jest moim zdaniem tandetna..

Poza tym doczytałemże spód jest z aluminium :? to może być problem -konieczność stosowania copala lub podobnych płynów no i wydajność bloczków alu jest nieco mniejsza.. Nie ma wersji miedzianej?

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaryzykuje stwierdzenie iz storm ma alu top anodyzowany na czarno nie malowany

1520042[/snapback]

nie - to czarne jest odlewane z tworzywa - bloczke jest piękny i wydajny - najlepszy na świecie i nie ma co się zastanawiać ;)

co do pompy... by brać Eheima który kosztuje tyle co pompa C.W.U. to trzeba być szurniętym...

BIX3 też rox - ale nie bierz wentyli Tt Thunderblade - trochę głośne nawet na niższym napięciu :/ może GlacialTech....

BTW: co do mojego bloku lutowanego z topem z mosiądzu - może i wygląda ochydnie ale czego ty się spodziewasz po bloku który przedewszystkim miał być tani - 35zł - jedyne czego nie można mu zarzucić to wydajność na poziomie Uriela mniej więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie jestem szurniętym bo wolę Eheima. o wentylkach Tt nawet przez chwile nie pomyslalem takze spoko, pewno bede musial wymieniac tez te z obudowy ale trudno !

wcale nie spodziewam się po twoim bloku że ma być piękny, co kto lubi po prostu, ja wole dac duzo kasy i miec cos wydajnego+ładnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi