byru Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam, chciałem zakupić zestaw 2 x 512MB PC3200 zeby zastapic moje stare PC2100. Mam plytke jak w podpisie ktora umozliwia podkrecenie RAMU do 356MHz, nawet tego ramu ktory posiadam teraz z tym ze obecnie posiadm 2 rozne kostki, znaczy niby oznaczone tak samo (oba kingstony ale jednak na innych kosciach - 1 winbonda, 2ga infineona). Problem jest tego typu ze przy zamontowanym calym 1GB (obu kostkach) ram nie chce sie podkrecic, przy 512MB tak :) I teraz tak, chce sprobowac kupic pamieci PC3200 (DDR400) aby sprobowac wycisnac troche wieksza przepustowosc pamieci na mojej maszynce (czyli ustawic je na 356MHz zamiast 266MHz tak jak jest teraz). Znalazlem na allegro kostki Kingstona po 512MB (KVR400X64C3A/512) ktore sa na oryginalnych kosciach Kingstona z oznaczeniami: S02401 0505 S01 D3208DLAT-5AN Co o tym myslicie? To dobre pamieci? Ktos mial moze z nimi doczynienia? Moze ktos je ma? Czy sa lepsze, gorsze czy jakie w porownaniu do innych Kingstonow 512MB CL3 na innych kosciach? Kingstony na ktorych kosciach sa najlepsze? Z gory dzieki za podpowiedzi i odpowiedzi :) PS: Pytanie dodatkowe: czy ktos wie gdzie mozna kupic moduly 1GB Kingstona? - Pojedyncze kosci 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...