Skocz do zawartości
liechmaster

miedziane plytki na amd

Rekomendowane odpowiedzi

co sadzicie o tych plytkach ? czy warto je kupic? i jak sie je zaklada? trzeba jes smarowac? jesli tak (a pewnie tak :D ) to czy na calej powierzchni dokladnie czy wystarczy tak gdzie jest wiecej miejsca( bez tych cienkich kawalkow przy mostkach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tą płytke nie dla lepszego chłodzenia, tylko żeby procka nie ukruszyć. Tempierature wg. testów podobno obniża o 1-2 stopni. Cena poniżej 20 zł - więc kupuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a smarowales ja pasta? czy tak na "sucho" ?

posmarowałem artic silver, ale czy coś pomogło ?? bardziej dla lepszego samopoczucia. Tylko uważaj na mostki przy smarowaniu - bo poprzedniego durona to musiałem później ludwikiem wymyć by chciał działać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płytka to bardziej jest do tego żeby jadra nei ukruszyć ale że by smarować ja pasta po co ????????????????????

Napewno sie polaca kupic takie coś jak czesto zdejmujesz z proca radiator potem by było Tato kup nowego proca bo niechcaca skruszyłe ale ja tylko tak heheee :lol: :lol: :lol: chcałem sobie popaczeć

20zł to nei majatek wiec kup :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - Coppershima nie smaruje sie pasta ! na sucho panowie , na sucho !

2 - Qpic go mozna w roznych wysylkowych firemkach,

mozna tez u Mate-go, a przy okazji jeszcze WC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cold plate i to jets HALA !!! nie kupujcie tego hlamu wcale nie obniza temp ale ja podwyzsza zwlaszcza przy WC

ColdPlate to są płytki co je się zapodaje między proca a peltiera, w każdym innym przypadku IMHO są zbędne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cold plate i to jets HALA !!! nie kupujcie tego hlamu wcale nie obniza temp ale ja podwyzsza zwlaszcza przy WC

ColdPlate to są płytki co je się zapodaje między proca a peltiera, w każdym innym przypadku IMHO są zbędne

ja mam zamiast peltierka bo blok za duzy zeby bezposrednio na procu lezal - a peltierka takiego jak chce do dzis niegdzie dostac nie moge :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na gieldzie sie da kupic oryginalne copper shirmy? bo nie chce kupowac plytki za 15 zlotych i dodawac 20 za przesylke, a innych rzeczy nie planuje kupowac narazie

No pewnie gdzies sie da. Ale we wrocku ni ma. Szkoda. Tam zresztą nikt nie pamieta o oc. Moze ktos by sie tym zają?? Fajnie by bylo. Nie tra by bylo zamawiac czekać 2 tygodnie i placic jeszcze 20 zeta więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczka ze stanow kosztuje 21 $ jakby bylo jeszcze paru chetnych na peltierki, bloki , chlodnice etc to dajcie znac na maxio88@interia.pl - wtedy zamowi sie co trzeba i cene wysylki podzieli na czesci - mam na mysli jeszcze jakies 4-5 osob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym mial te 3 lata wiecej otwozyl bym sklep co sj 4max tylko mial bym zeczy zciagane ze stanow wiecie bloki beltiery itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie wybacz, ale kto u ciebie kupowalby, jesli nie daloby sie nic zrozumiec z opisow ?

otwozyl - otworzyl!!! ta spacje przed "bym" juz ci wybacze

zeczy - rzeczy !!! facet to jest 3 klasa

zciagane - sciagane !

beltiery - ja nie moge, przeciez tu nie mozna zrobic orta, no nie mozna !!!!

Nawet MS Word przy tobie wysiada !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...