domleg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 witam! kupilem ostatnio geforce 2 pro 64mb ddr wspanialej firmy prolink :wink: przelozylem do niego crystal orba z mojego mx`a, puscilem go na 7v (akceptowalny kompromis miedzy cisza a temperatura) do tego radiatorki na pamieci i... nic! juz przy podkreceniu ze standardowych 200/401 na 210/420 na drugim - trzecim tescie w 3dmarku pojawiaja sie smieci... nie liczylem na zbyt wiele, pamieci to tylko samsung 5ns, ale zeby bylo az tak zle?! :evil: czy wszystkie te karty tak maja, czy tylko mi trafil sie jakis trefny egzemplarz? przewiew w obudowie mam dobry, miedzy orba a dalem paste thermopox 80s, procek duron 1000, plyta k7s5a. pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 karta mogla byc przekrecona, to jest ktos za mocno ja podkrecil i dlatego teraz sie slabo podkreca. Z tego co pamietam gf2pro kiepsko sie krecil , i uzaskanie z 200/400, chociaz 250, 450 bylo bardzo dortym wynikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja wiem czemu sie nie kreci bo to prolink??? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja wiem czemu sie nie kreci bo to prolink??? :wink: Pomysl czasem , zamin napiszesz taki lamerski text Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja wiem czemu sie nie kreci bo to prolink??? :wink: Pomysl czasem , zamin napiszesz taki lamerski text nop oczywiscie starszne lamerstwo - LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja mam takiego samego prolinia i biega na standartowym chłodzeniu 232/434 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 No ocz ja z prolinkiem mialem tak: ustawinie czegokolwiek ponad 400Mhz nawet doslownie 402 MHz powodowalo artefakty, wiec olalem, to ze czasem gdzies sa krzaczki i przy 444MHz nie bylo wielkiej roznicy, gdzies cos wyskoczylo, czasem jakas kropka na pulpicie, ale teraz mam radoslawa8500 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 mam identyczna i mam to samo.... nic z niej nie wycisne wiecej niz ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domleg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 czy to czasem nie ty sprzedales mi na allegro ta karte? :wink: ale tak na powaznie, to szlag by trafil to kupowanie przez allegro... wczesniej w sumie nigdy sie nie nacialem, nawet monitor tam kupowalem, a tu przekrecona karta.. eh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domleg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 mam identyczna i mam to samo.... nic z niej nie wycisne wiecej niz ma :) dzieeeki! nawet nie wiesz jak mi ulzylo, ze nie zostalem zrobiony w konia ;) mimo wszystko, niezbyt korzystny zakup :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 mój prolink był świetny (kolory, ostrość), ale podkręcać się nie chciał :cry: teraz mam winfasta ti 4200, z 4230 3d marków wjechałem na ponad 10000 bez kręcenia, zaś grafa daję się kręcić ok 20 procent (rdzeń i pamiątki tyleż, choć nie szukałem granicy). W Unreal Tournament przeszedłem na 1024x768, większość opcji przesunąłem na high- i wiesz co? nie doświadczyłem specjalnie wielkiej różnicy jakości podczas grania 8O więc wszystkim radzę poczekać przynajmniej na dobre ceny radka 9700 pro i procków dobrze powyżej 2000+ (mam antka 1700+ xp i chyba on mi też coś nie wyrabia, a do tego iramu lepiej by chyba było powyżej 256, bo coś mi czasem 'zarwie' obraz przy większej rozwałce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 według mnie temu się nie kręci , że jest to fabrycznie podkręcony GTS Jak jest napisane na GPU? Przedtem miałem Prolinki 2mx i 2 Ti nie kręciły sie za wiele ale byly przyzwoite. zakupiłem MSI 4200 i pamięci kręcą się do 580 a widziałem , że kolesie kręcą prolinki do 630 więc niech Ci co nigdy prolinka nie milei nie piep*ą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Pisalem juz o tym dawno. Prolink = GOWNO moze nie w 100% przypadkow ale w 95% . Jakby co to mailem juz GF2TI tej "firmy" - na szczescie 1 dzien tylko :) Wiecej jej produktow nie zakupie :) Aaa jutro bede skladal kompa z GF4 MX440 Prolinka ( nie ja to kupowalem!!!!) jak mi sie cos uda potestowac to napisze czy ten sie kreci i wogole cokolwiek o tej grafie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja mam prolinka g2pro. dziala pieknie na Gpu 250MHz. Pamieci wytrzymuja 430, przy 440 zaczyna sie psuc. Moglyby byc lepsze. W kazdym razie karta dziala zajebiscie. W porownaniu 3dmarka2001b330 wychodzi lepiej niz gf4mx na tym samym procesorze o jakies 300 punktow. Podkrecanie kart nvidii polecam przez edycje biosu. http://www.x-bios.3dgames.ru/ tam jest fajny program, pewnie wszyscy znaja, ale na wszelki wypadek podaje... Super karta, gf5 tez chce prolinka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A ja mam gf2mx400 Prolinka, i tez z 200/183 idzie gora na 205/210. Makabra!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejk's Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja mam takiego gf2 prolinka i kreci sie dobrze po optymalnym pdkreceniu w 3dmarku wzrost o jakies 300-350 puktow jak na reszte kompa to i tka dobrze :) kumpel ma gf4mx440 prolinka ale na lepszy sprzecie to krecis iedobrze wynik znacznie wyzszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Prolink rulzz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=116...ghlight=prolink zreszta looknijcie w podpis 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja tez mam takową karte i ten sam problem. U mnie GPU idzie na 230 a pamiec 415 dalej albo zwisy albo "efekty specjalne". Jaka jakosc obrazu oferuje ta karta?. Bo ja jestem czterooki i do tego mam kapowata pietnastke wiec u mnie wszystko wyglada tak samo(czyli nie wyglada:)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 W mój tesh możecie looknąć. Polecam GF2 GTS/PRO ASUS`a. Mnie się trafiły kości Infineon 6ns (gdy koopowąłem szybszysh wtedy nie było :evil:) fabrycznie taktowane 333MHz. Są to gołe pamięci bez żadnego chłodziva, a kręcą się bez artefaktów na 390MHz. 3D Mark przeszedł przy 415MHz. :) Update: Jeżeli słabo wam się karty kręcą radze zainstalować detonatory 40.72 beta (oficjalnych nie sprawdzałem). U mnie dzięki nim stabilność karty na tyle wzrosła, że moge kręcić o 10MHz więcej !! Jutro bede miał GF3Ti500 Leadteka. Aż żal mi oddawać tego GTS`a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 heh miałem prolinka gf2 ti 64 ddr i strasznie marnie sie kręcił natomiast hercules 2 gts pro kręcił sie b ez problemu z 200@400 na 250@470 :) teraz czekam na swojego gf4 ti 4200 prolinka i mam nadzieje ze trafie dobry egzemplarz do kręcenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Prolink rulzz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=116...ghlight=prolink zreszta looknijcie w podpis 8) kazdy swoje chwali no coz.....nie bede sie klucil 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Prolink rulzz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=116...ghlight=prolink zreszta looknijcie w podpis 8) kazdy swoje chwali no coz.....nie bede sie klucil 8) to sa suche fakty , a nie przechwalki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja mam prolinka, co prawda pamieci nie ida wiecej niz 415 ale rdzen poszedł mi bez problemow z 200 na 260. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Podkrecanie kart nvidii polecam przez edycje biosu. http://www.x-bios.3dgames.ru/ tam jest fajny program, pewnie wszyscy znaja, ale na wszelki wypadek podaje... Super karta, gf5 tez chce prolinka Moze ktos cos wiecej powiedziec nt. tego programu? O co dokladnie chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Prolink rulzz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=116...ghlight=prolink zreszta looknijcie w podpis 8) Powinniesmy zalozyc fanklub GF2Ti Prolink :)) Musze popracowac nad chlodzeniem pamieci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 dzieeeki! nawet nie wiesz jak mi ulzylo, ze nie zostalem zrobiony w konia ;) mimo wszystko, niezbyt korzystny zakup :( a sorki ze tak spytam, ale ile za nia dales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domleg Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 230zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 230zl :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Podkrecanie kart nvidii polecam przez edycje biosu. http://www.x-bios.3dgames.ru/ tam jest fajny program, pewnie wszyscy znaja, ale na wszelki wypadek podaje... Super karta, gf5 tez chce prolinka Moze ktos cos wiecej powiedziec nt. tego programu? O co dokladnie chodzi? Program pozwala na dokonanie zmian w biosie karty. Daje to tyle, ze podkrecasz ustawienia na twardo, a nie softem pod windows. Nie ma mrugajacych ekranow itd. Mozna wgrac bios od innej karty, ale cos trzeba zrobic z dlugosciami pliku. W kazdym razie po 5 min mialem gf2ti zamiast gf2pro. mozna tez wlaczyc sideband addressing i fastwrites, dodatkowa poprawa wydajnosci. Tylko ostroznie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Prolink rulzz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=116...ghlight=prolink zreszta looknijcie w podpis 8) Powinniesmy zalozyc fanklub GF2Ti Prolink :)) Musze popracowac nad chlodzeniem pamieci :) Fajny pomysl :) Zapodaj radiatorki na pamiatki, to poprawia nie tylko efekt wizualny, mimo ze az tak mocno sie nie grzeja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...