znaj Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 W ofertach sklepów są gotowe pary ramu dobrane specjalne do trybu dwukanałowego. Czy żeczywiście jest różnica w wydajności takich zestawów w stosunku do ramów, które odzielnie zakupie i uruchomię w trybie dual channel? Innymi słowy czy warto przepłacać kupując zestawik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 zależy jaki?? a co do wydajności to nie są wydajniejsze od oddzielnie zakupionych ramów. napisz dokładniej czy chcesz kręcić pamiątki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znaj Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nie, nie jestem zainteresowany kręceniem. Po prostu słyszałem, jak ktoś twierdził, że fabrycznie dobrane pary są znacznie wydajniejsze od par samemu dobranych i chciałem się upewnić, że to bzdura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 BZDURA. Dla mnie brzmi to jak przekręcenie faktu, że fabrycznie dobrane kości sprzedaje się po to, żeby dać gwarancję na to, że pamęć da się uruchomić w dualu. Jeżeli sam kupujesz oddzielnie kości, to może się zdarzyć, że dwie kości tego samego producenta, o takich samych parametrach mogą nie ruszyć w dual. Tylko dlatego sprzedaje się komplety. Co do wydajności, to ważne są timingi oraz możliwości OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 bez roznicy czy sam dobiezesz czy kupisz dobrane fabrycznie z tej samej parti poprostu jedne moga dzialac a drugie nie dual i tak nie daje jakiegos super kopa cos kolo 3% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 bez roznicy czy sam dobiezesz czy kupisz dobrane fabrycznie z tej samej parti poprostu jedne moga dzialac a drugie nie dual i tak nie daje jakiegos super kopa cos kolo 3% 1516917[/snapback] Na na NF2 to faktycznie moze z 3% ale przy np. A64 to sie przepustowość pamieci przecie prawie dwukrotnie zwieksza, wiec to moze byc duzo wiecej niz 3%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio570 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ale jeżeli kupimy sami 2 modele identyczne lecz nie pakowane razem jak kolega napisał w 1 poscie tylko kupimy 2 identyczne modele ale osobno pakowane to one mogą nie odpalić ?? I jescze miałbym jedno pytanie czy płyta główna ASUS A7V8X-X obsługuje dualchannel bo w ksiązecce nie ma nic napisane i nie wiem czy jest czy nie ma jeśli by ktoś wiedział czy obsługuje czy nie prosibłym o informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jeśli kupimy 2 identyczne pakowane osobno to takze powinny pracowac w dualu. Nie twoj asus nie posiada dual channel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...