Skocz do zawartości
StempeLek

Liteon 1653s - System "zamula" Przy Nagrywaniu Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Byc moze ktos mial badz ma podobny problem. Przy nagrywaniu plyt DVD komp mi strasznie zamula (czyli absorbuje caly system:)). Nie da sie nic zrobic, odpalenie Notatnika trwa min. 15 sek, przy czym bufor nagrywarki spada i gdyby nie ochrona to plytka nie nagralaby sie poprawnie...

Nagrywarka to Lite-On SOHW-1633@1653S, nagrywam w Nero 6, system WinXP Pro, aspi zaisntalowane, kontrolery IDE standardowe, DMA prawidlowe - wszystko pod wzgledem sprzetu i sterow jest prawidlowe.

Nie mam pojecia co to moze byc. Czy ten litek jest naprawde az tak kaszaniasty?

Aczkolwiek podobny problem mam przy kopiowaniu duzej ilosci danych z dysku na dysk. Moj dysk to Barracuda 120GB 8MB cache.

Nie sadze tez aby zainstalowanie sterownikow NVidii do IDE pomoglo - moze tylko niepotrzebnie skomplikowac sprawe.

Pozdrawiam

StempeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm ten sam problem, a nawet nie tylko ja a wszyscy moi znajomi posiadajacy palarki DVD. Probowalem juz wszystkiego ale stwierdzam ze to chyba tak ma byc albo to wina tej kaszaniastej wersji nero 6.x.x.x. Innej narazie nie ma :(

Dodam jeszcze ze im szybsza predkosc nagrywania tym bardziej muli sie komp. Przy 12x to juz ledwo zipie:) Wole sobie odpuscic prace przy nim podczas wypalania plyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to normalne, mam to samo i wcale to nie jest wina sprzetu czy cos. Inne programy do nagrywania maja podobnie wiec nie ma co zrzucac winy na nero. Po prostu dysk jest ciagle podczas pracy do tego dochodzi bufor systemu i wszystko jasne... a jak do tego ktos ma pofragmentowany dysk to juz w ogole :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi