karaluch Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Witam, jade na wakacje do niemiec i pardzo potrzebuje tam netu,moja karta wi-fi ma za slaba antenke aby co kolwiek zlapac poza domowa siecia, juz od jakiegos czasu mialem kupic lepszego access pointa, wypadlo na Linksysa WRT54G 2.2 tzn. z porownywania opcji, cen, zastosowanych anten, configu ale to wszystko tylko czysta teoria, nie wiem jak one sie sprawuja u ludzi, nie wiem czy maja stabilne polaczenia, czy po zastosowaniu kierunkowych anten dobrze sobie radza z rozleglymi sieciami, moglbym prosic o wasze opinie na temat tego routerka A druga sprawa to ze w necie znajduje tylko manuale dla wersji WRT54G 1.1 a ja zamierzam kupic 2.2, czy moze dysponujecie takim manulaem, wiecie gdzie jest albo po porstu jest taki sam jak wczesniejszej wersji. Bo w sumie nawet nie wiem czym one sie roznia, podejrzewam ze portem WAN, w wersji 2.2 sam sobie wykrywa czy jest podlaczony dsl czy tez LAN do niego, jelsi nie jest tak to prosze o sprostowanie. Pozdrawaim Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbed Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Ja posiadam ten routerek. I dokładnie w tej wersji. Ostatnio zrobiłem update wersji firmware'u do 4.00.7. Śmiga jak przecinak. Mieszkam w bloku z wielkiej płyty. Zasięg sieci mam w każdym punkcie mieszkania (60 m2 - trzy pokoje). Sprawdzałem na zewnątrz (mieszkam na partarze) i naprzeciwko okien (parkong) nadal mam sygnał tyle że już słaby ;). Dodatkowo udostępniam sąsiadowi łacze (DSL 1 Mbit - Dialog) po kablu (routerek ma switcha 4 portowego) i działa to wyśmienicie.Wcześniejszy firmware (3.03.6) miał problem z przesyłaniem dużuch plików po WiFi (ok 400 MB i więcej). Zrywał połaczenia. teraz tego nie obserwuje. Router ani razu nie powiesil mi się, a mam go non stop włączonego już od 3 miesięcy. Co do anten to wiem że jeśli zastosuje się nieoryginalny firmware można z niego zrobić całkiem dobry AP kliencki do sieci rozregłej. W podsatwowej konfiguracji model ten ma możliwość blokowania stron WWW (okreśła to się w specjalnym menu), kontrolę transferu (można określić i przydzielić pasmo dla poszczególnych stacji), kontrolę QoS, Forwarding, Firewall i kilka innych ciekawych opcji. Myślę że za tą cenę (319 zł) to rewelacja. Wcześniej testowałem router D-linka. Też był niezły ale potrafił mi się zawieszać kilka razy w miesiącu. Polecam Linksysa WRT54G :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 No ja też mogę ci ten routerek polecić :D Tu masz info o różnych wersjach, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...