Skocz do zawartości
BiAłY

Wyniki Nowej Matury 2k5 :d

Rekomendowane odpowiedzi

sorry za OT ale mam pytanie. czy fizyka i matma roz. byly takie trudne? bo zdaje w przyszlym roku i nie wiem czy dopelnic sobie szkole jakimis korepetyciami czy cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja napisze :/.

Niedosyt pozostał tym większy, że z matmy byłem lepiej przygotowany niż napisałem :|, szkoda mi mojej korepetytorki, która tyle rpacy w to włożyła :/.

Polski 40% ok

Angielski 92% i 71%

Matma 54% i 24% ;(

Mam nadzieje, że się dostane tam gdzie trzeba :].

Arnie co do matmy to możesz spokojnie uczyć się w połowie 3klasy, ale fizyka była trudna i jak chcesz napisać przyzwoicie to juz teraz zacznij kuć :D.

Ps. Jutro świętuje :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za OT ale mam pytanie. czy fizyka i matma roz. byly takie trudne? bo zdaje w przyszlym roku i nie wiem czy dopelnic sobie szkole jakimis korepetyciami czy cos

1519165[/snapback]

Nom dobrze by bylo znalesc sobie korepetytora. Jedyny problem w tym ze nie ma takiego ktory umialby cie odpowiednio przygotowac do nowej matury. Wszyscy ucza starym systemem tj. na egzaminy na akademie medyczna:/. Musisz szukac . bo sam mozesz nie dac rady :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polski 60%

Angielski 97% / 80%

Matematyka 64% / 14%

nosz kur..wa 2 dni nauki do majmy to było chyba jednak trochę za mało, szczególnie na przygotowanie do rozszerzonej, co widać po wyniku :wink: , na wszelki wypadek już podanie o poprawe dałem, jak bym sie nie dostał tam gdzie chcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustne:

polski 45%

angielski podst. 100%

pisemne:

polski 86%

angielski 89% / 64%

geografia 65% / 42%

nie jest źle, lipny wynik troche z ustnego polaka, ale olać to :wink:

Edytowane przez madek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie zdawalem tej matury ale wyniki sa po prostu straszne . Mam nadzieje ze nastepne lepiej pojda .

1519151[/snapback]

wyniki są jakie są, a to pewnie dlatego że nie można było ściągać tak jak na starej...

http://www.oke.poznan.pl/pliki/aktualnosci...matura_2005.pdf

tu jest średnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradzą sobie. Trzeba wierzyć w młodzież :wink: .

W woli wyjaśnienia:

Test to nie byl nie ma ABCD. Jest kilkadziesiat pytan...

1518160[/snapback]

Wyróżnia się testy zamknięte i otwarte. Wasz był "otwarty".

Edit - bo oczywiście zapomniałem :mur:

Gratuluję wyników i życzę sukcesów na studiach.

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie schlebiaj sobie- zobaczymy jak poradzicie sobie na studiach...

1520011[/snapback]

A ty co wyskoczyłeś jak Filip z konopii,

do kogo to kierujesz?

jeśli do ogółu, to ja Ciebie prosze weź takich czarnych wizji nie przenoś na ten grunt.

rzygać mi sie chce jak czytam takie posty jak Twoje...

a o studia to sie nie martwie bo poradziłam sobie bdb na maturze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz ja, troche słabo, ale nauki też za wiele nie było z mojej strony. Lektury z polskiego dzień przed czytałem (streszczenia) (o Potopie pisałem chociaż go nigdy nie czytałem, i nie oglądałem filmu :oops: )

ustne:

polski 65%

angielski podst. 85%

pisemne:

polski 60%

angielski 80% / 44%

wos 67% / 57%

Myślicie że mam jakieś szanse na studia dzienne ?? Do szkoły do ktorej chciałem złożyć papiery biorą pod uwage mature oraz świadectwo ukończenia liceum ( ukołczyłem ze średnią 4,1 ). Nie wiem czy jest sens składać papiery gdziekolwiek ! Co myślicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że szanse masz/miałeś, bo najprawdopodobniej byś musiał zdawać jakieś egz. wstępne ;) Wątpię, aby przyjmowali z samym wosem ;) W większości wymagana jest również historia/geografia, matematyka, na techniczne raczej matma + fizyka/biologia/chemia.

Nom ale zależy gdzie/na jaką uczelnię ;)

P.S. Zdałem :) Teraz oczekiwanie na wyniki rekrutacji na studiach :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm Z polskiego i niemca miałem po ponad 50% z matmy zaś.. hm cóz, sporo mniej ale i tak zdałem.. :D Zeby zdac nie trzeba sie było duzo uczyc. Z matma np robiłęm tak ze zaczynałem robić te trudniejsze zadania.. wiedzac już ze zapewniłęm sobie odp ilosc punktow :) NA zadnym z egz pisemnych sie nie stresowałem... szczerze :) Zawsze przychodziłęm jako ostatnia osoba na sale.. wygladało to tak jakby na mnie czekali. ;) Rotfl.. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi