Cristiano Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Witam Chciałbym się poradzić fachowców w kwestii pamięci. Obecnie posiadam pamięć 256 MB, ale chciałbym dokupić co nieco. Mianowicie chodzi mi o kostkę z pamięcią 512 lub 1024MB, którą mógłbym dołożyć do posiadanej już pamięci. Nie za bardzo orientuję się, która pamięć byłaby odpowiednia do mojego komputera i czy nie kłóciłaby się z tą, którą mam. Jakie pamięci polecacie dla mojego kompa? Oto jego dane: - Płyta Główna: GA-7VT600-L KT600 A133 S6 U2 D400 LBOX - Procesor: Athlon XP 2400+ 266MHz 0,13 OEM - Posiadana pamięć: DDR 256MB PC400 KINGMAX Aha, i czy nie ma większych problemów z instalowaniem pamięci tzn. pakuję kostkę w wolny slot i wszystko działa jak należy? Nie trzeba nic więcej robić? Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Procesor jest OEM :> czyli nie ma na nim chodzenia ?! 8-O hehe Nie powinno byc problemow, ale nie radze Ci robic zestawu 256 + 1024 :P lepiej sprzedaj tą 256ke i kup 2x 512 np TwinMosa. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 tak jak tu poprzednik, ale troszke przekonfiguruje to jak na dzien dzisiejszy, tanie (infineony jakies goodramy itp) kosci 1GB są bardzo slabiutkie i chyba malo wydajne :P mysle ze poprostu kup dwie kosci po 512 da ci tez 1gb i naraze bedziesz pracowac 2x512+256 a 256 poprostu bedziesz sprzedawac dopoki nie sprzedazsz a 1GB to stracza spokojnie do dzisiejszych gier ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...