[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 dsl i adsl do symetrycznosci nic nie maja raczej tpsa bez zadnego problemu moglaby wprowadzic neostrade 1mb download i 1mb upload tylko ze to nie ma sensu... a symetrycznosc to wlasnie oznacza rownosc uploadu i downloadu. natomiast synchronicznosc i asynchronicznosc to zupelnie inna sprawa. lacze asynchroniczne to takie ktore jak potrzebuje cos wyslac to wysyla bajt startowy potem zaczyna nadawac a na koncu bajt koncowy leci. i bodajze w 10 bajtach pierwszy i ostatni nie zawieraja danych wlasciwych. a lacze synchroczniczne nadaje nonstop jak nie ma co nadawac to puszcza puste bajty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Jak dla mnie stałe ip w iDSL ma jedną WIELKĄ POWAŻNĄ WADE : - Zupełny brak anonimowości w sieci % Information related to '80.55.xxx.xx4 - 80.55.xxx.xx7' inetnum: 80.55.xx.xx4 - 80.55.xxx.xx7 netname: {W_TYM_MIEJSCU_BEDZIE_NAZWISKO_POSIADACZA_DSLa}{I JEGO MIEJSCOWOSC} descr: {MIEJSCOWOSC} descr: POLAND country: PL To tak tylko dla informacji .. w Neostradzie tego nie ma, bynajmniej w ten sposób .. a na zmienne ip polecam dyndns.org 1568181[/snapback] I plus i minus. Zauwaz jednaj, ze identyfikacja przez RIPE jest tylko wtedy gdy wezmiesz DSL'a na FIRME!!!!!! (to sie nazywa ochrona danych osobowych), jezeli wezmiesz na osobe fizyczna nic tam nie znajdziesz to po pierwsze, przynajmniej u mnie wykazuje jakas firme z drugiego konca polski :) Ale szczerze powiedziawszy w neo cenilem sobie zmienne IP, ale wkurzaly mnie te rozlaczania neta co okreslony czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...