dolby Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Witam wszystkich po raz pierwszy! Mój złom (czyt. komputer) ma 3Dfx Voodoo Banshee 16 MB (producent: PowerColor) i jest na złączu AGP 2x (płyta ATrend z VIA MVP 3). Ściągnałem z sieci sterowniki Banshee XGamer 3. Zassałem też program do podkręciania kary. 1. Do jakiej najwyższej czestotliwości taktowania procesora i pamięci mojego voodoo mogę dojść najwyżej, nie fajcząc przy okazji całego układy (ma wentylatorek :mrgreen: )? 2. Po odpaleniu programu Dxdiag (DX 8.1 PL) wszystko jest fajnie, tylko opcja "przyśpieszenie teksturowania AGP" jest w ogóle wyłączona i zacieniowana. Czy to normalne/co zrobić? ----- Z góry dzięki za odpowiedzi... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Nikt Ci nie powie na ile u max. pójdzie karta. Musisz się o tym sam przekoać na podstawie prób i błędów. Starsze karty znacznie trudniej spalic niż uszkodzić. Jedna osoba tutaj z czata (a może forum) proobowała zjarać Rive TNT - nie udało się, same zwisy. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolby Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A co z tą nieaktywnością AGP, gdzie w ogóle można sprawdzić/zmienić w jakim trybie pracuje karta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A co z tą nieaktywnością AGP, gdzie w ogóle można sprawdzić/zmienić w jakim trybie pracuje karta?To Voodoo nie obsuguje teksturowania przez Agp :( A sprawdzic moze w Power Strip. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja swojego Banshee krece tyle ile w podpisie. Mam model Creative - oryginalnie tylko z radiatorem (!), a poniewaz w trybie 2D grzal sie do 70st C (!) zapodalem mu chlodzenie wiatrakiem, i teraz jest ok, ok 52 st, a po podkreceniu mam 60 max. Ale slyszalem, ze kazdy wynik powyzej 120/120 na tej karcie to juz osiagniecie :D swoja droga chcialem go jeszcze wykrecic, niestety nie wiem, jak mu zrobic v-moda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja swojego Banshee krece tyle ile w podpisie. Mam model Creative - oryginalnie tylko z radiatorem (!), a poniewaz w trybie 2D grzal sie do 70st C (!) zapodalem mu chlodzenie wiatrakiem, i teraz jest ok, ok 52 st, a po podkreceniu mam 60 max.To gorzej niż procek 8O Mój GTS ma poniżej 40stopni. Ale slyszalem, ze kazdy wynik powyzej 120/120 na tej karcie to juz osiagniecieNo napevno, gratuluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja swojego Banshee krece tyle ile w podpisie. Mam model Creative - oryginalnie tylko z radiatorem (!), a poniewaz w trybie 2D grzal sie do 70st C (!) zapodalem mu chlodzenie wiatrakiem, i teraz jest ok, ok 52 st, a po podkreceniu mam 60 max. Ale slyszalem, ze kazdy wynik powyzej 120/120 na tej karcie to juz osiagniecie :D swoja droga chcialem go jeszcze wykrecic, niestety nie wiem, jak mu zrobic v-moda :( Ile masz na tej karcie w 3DMaeku 2000 i 2001 :wink: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja swojego Banshee krece tyle ile w podpisie. Mam model Creative - oryginalnie tylko z radiatorem (!), a poniewaz w trybie 2D grzal sie do 70st C (!) zapodalem mu chlodzenie wiatrakiem, i teraz jest ok, ok 52 st, a po podkreceniu mam 60 max.To gorzej niż procek 8O Zgadza sie, ale mierzylem dla karty niekreconej, oryginalnie tak jak kupionej, i po drugiej stronie plytki drukowanej (od spodu chipa) bylo wlasnie 70st! No napevno, gratuluje. Dziekuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 70st 8O wow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A co z tą nieaktywnością AGP, gdzie w ogóle można sprawdzić/zmienić w jakim trybie pracuje karta?To Voodoo nie obsuguje teksturowania przez Agp :( A sprawdzic moze w Power Strip.Tak. voodoo banshee i voodoo3 nie obsługuje AGP mimo że karty te produkowane były również na tym złączu. Ale chyba to tylko ze wzgledu na zgodnosć z nowymi płytami głównymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ile masz na tej karcie w 3DMaeku 2000 i 2001 :wink: ? Odpowiednio: 1715 i 800 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 70st 8O wow zanim jeszcze wiedzialem , to sie oparzylem! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Dolby a czemu nie podkręciłeś proca? P233 MMX nieźle idzie w górę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolby Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Nie podkręciłem procka bo ta moja płytka główn ajest w trybie zworkowym, azresztą nie wiem do ilu go można BEZPIECZNIE :D podciągnąć. Ja swojego banshee AGP wycignąłem programikiem V.Control do 115 MHz dla procka i 115 dla pamięci. Przy czym tak gdzieś do 120 MHz pracuje stabilnie, więc dałem mu troche zapasu. A w tym programiku są różne opcje i jak je poustawiać (dla CS'a), żeby grzał jak najszybciej i bez super grafiki? A oto te opcje: (W znakach " | " wpisałem to co mam wybrane lub zaznaczone ptaszkiem "v", a jeśli nic nie ma obok opcji tzn. że opcję mam niezaznaczoną (bez ptaszka).) Max AGP command request |8| AGP enable |v| VGA palette snoop |v| supports adresses over 4GB -->OPENGL<-- force tripple color-buffering OpneGL FXT 1 |v| Force MIP map dithering sunc to vertival refresh limit texture moemory to 2 MB OpenGL force16bpp textures OpenGL guardband clipping Enable Open GL z-culling OpneGL HSR |disable| LOD bias |0:auto| Buffered frames |1 pending| Alpha blendig |auto| 3D filter quality |4x1 linear| GL 16bpp z-precision |faster| -->DIRECT 3D<-- enable edge-antaliasing enable auto MIP mapping alpha blending |auto| 3d filter quality |4x1 linear| --------> KÓNIC<------- z góry dzięki za odp. i proszę wytłumaczyć, jak co poustawiać... . :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Dolby z dobrym coolerem będzie spokojnie biegał na 300 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolby Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 300 ??!. A jak ten szmelc przestawić na takią prędkość? Co podnieść, napięcie, mnożnik... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Napięcia nie ruszaj bo nie ma raczej po co, najlepiej daj mu magistralę 75 i mnożnik 4. Powinien dać radę, a skok wydajności będzie duuuuuży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolby Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Niestety, zworki regulujące magistrale, itp. mam pod kieszeniami napędów, więc palce mi się nie zmieszczą :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...