JFCyClOp Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Z góry przepraszam, że wale tego posta. Dlaczego? Poniewaz wiem ze bylo baaaaaardzo duzo postow o tematyce WC, ale jestem w tej sferze nowicjuszem. Tak panowie moderatorzy, wiem co to opcja "Szukaj". Uzywalem jej, ale nie doczytalem sie tam wszystko co bym chcial wiedziec :P No wiec moje 1 pytanie to : czy opłaca mi sie qpowac Water Cooler 16dB( teoretycznie moglbym qpic czesci i zlozyc go sam ale to pozniej), skoro hmm... w Lutym, moze troche pozniej wymienie swojego procka na nowego... Nie jestem pewnen czy on obsluzy mocniejsze cacko( teraz mam Athlona 1333:D).... Zdecydowałem się założyc WC, z kilku powodów : a) Moj komputer to suszara, łącznie posiada 5 wiatrakow, a decybele jadą po uszach, chcialbym go nieco sciszyc, a maty wyciszające i inne tego typu przeciez podwyższają temp. B) RACHUNKI ZA PRĄD!!! Matka opierdziela mnie ze za duzo przy kompie siedze, ale jak zobaczyla rachunki to.... 8O i tyle bylo z siedzenia po nocach.... c) Overclocking, nie jestem pewnien wlasnie, czy WC da cos w O/C, podobno nieznacznie obniza temperaturę... zresztą to wy mi powiedzcie :P Co do Water Coolera 16dB, qpuje go, poniewaz hmm... w zasadzie to najtansze rozw. , taki WC kosztuje 110 zł+ koszty przesyłki, a do składania z qpionych osobno częsci jakos nie mam reki :P No chyba zeby ktos krok po kroku( no moze bez przesady) wytlumaczyl mi jak to sie skada dziadostwo.... ale wydaje mi sie ze nikt tutaj nie jest chetny do tego typu zabiegow ze mna( nie kojarzyc sobie zboczency! :P ). No i ostatnie pytanie, czy w WC 16dB jest instr. obslugi, to w zasadzie glupie pytanie ale chce sie upewnic :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 bylo pare postow wczesniej, chyba nie szukales zbyt gorliwie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja nie zakladalem zadnego topica odnosnie wc, dowiedzialem sie wszystkiedo z postow znalezionych na forum i jakos udalo mi sie skompletowac bez większego problemu całkiem spoko zestaw. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ja cos czuje ze na tym zestawie to mozesz nic nei zrobic a temp Ci sie szybko zwiekszy na pewno lepszy blok u mate;a kupisz lub u root87 http://wbroot87.republika.pl/bloki.htm najtansza pompka za 30 zł i kilka na wiadro sie lepiej oplaci nisz to z cpc a zalozenie jest proste pompa w wodzi na wylocie pompy zacisniety waz poznije koniez weza zacisniety na wejsciu bloku i nastepnie to samo na wyjsciu z bloku i waz w wiadrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...