Skocz do zawartości
Vincent de Marco

Temperatura P4 2.6c & 3.07

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzet jak w podpisie dodatkowo wspomagany 2 x 80mm z tylu budy. Jak jest upal to w stresie temp. CPU dochodzi nawet do 50 st.C. Chyba z deka duzo nie ? Zalman rozkrecony na 1800 obr. Podobno jeszcze Asus zaniza odczyt, wiec jest pewnie jakies 55 st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój procesor Celeron 2,8 Ghz na Asusie, wentyl wdmuciach!ący z boku budy i wydmuciach!ący na górze oraz na zasilce wyciagający jeden jest w środku - wg Asus Probe obecnie przy upałach mam 50 st. jak sobie troche pogram to skacze do 60 st. C. Nie narzekam. Jak było zimniej na dworze, to temperatura proca była ok. 5 st. C mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej chlopaki co z wami... przeciez pentiumy 4 sa robione tak ze do 70*C moga bujac...

moj jak przekroczy 70*C robi mi reseta kompa i tyle.... intel mocne te procki zrobil, nie ma jak go przypalic nawet hieheiiehhie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi sie dociagnać do 73! - ale wtedy miałem nierówno założony cooler (nie był właściwie docisniety)

1518406[/snapback]

no wlasnie... a chlopaki sie tu martwia 50-60*C... hiehie ja bym sie cieszyl z takiej temp. moj w stresie dobija do 65-67 <_<

dlatego juz w najblizszym czasie kupuje freezera 4 bo jak nadejda prawdziwe upaly to bede mial resety co 5 minut...

Edytowane przez Sir_ice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy boxowym+as5 2 wciagacze...i 1 wyciagacz (+2 w zasilce) W te upaly mam 40*C W idle...czasem mniej a w stresie ok 50...pobaw sie i ustaw max obroty jak chcesz krecic...zapodaj co najmniej 1.6V...i jedz z nim do 3.5GHz !! A temperatury nieco zastanawiajace...moim zdaniem...zlikwiduj to czarne cos pod coolerkiem...wypoleruj na lustro zapodaj as5 lub chociaz ceramique

i bedziesz mial tempy jak ja...przed zrobieniem tego komp tez sie przegrzewal...wiec u Ciebie powinno pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pochwale sie tu moze... wczoraj wieczorem zamknalem bude zeby tyle kurzu nie zasysala zdjalem turbodoladowanie do pentagrama... obnizylem fsb do 220... i jak odpale seti zeby szukalo sobie zielonych ludkuf to temp dobija mi momentami do 75*C... i nie robi reseta... chodzi sobie tak juz 3h... dziwne... LOL przynajmniej mi paste dobrze wygrzeje icon_wink2.gif

gdzie jest moj FREEZER4 ?!?!?!?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy boxowym+as5 2 wciagacze...i 1 wyciagacz (+2 w zasilce) W te upaly mam 40*C W idle...czasem mniej a w stresie ok 50...pobaw sie i ustaw max obroty jak chcesz krecic...zapodaj co najmniej 1.6V...i jedz z nim do 3.5GHz !! A temperatury nieco zastanawiajace...moim zdaniem...zlikwiduj to czarne cos pod coolerkiem...wypoleruj na lustro zapodaj as5 lub chociaz ceramique

i bedziesz mial tempy jak ja...przed zrobieniem tego komp tez sie przegrzewal...wiec u Ciebie powinno pomoc...

1520343[/snapback]

Masz niezly egzemplarz - moj bez problemu wyciaga 3.1 GHz na standardowym napieciu, ale dalsze zwiekszanie Vcore absolutnie NIC nie daje, niepotrzebnie zwieksza tylko temperature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi