dreed3 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Witam, mam nadzieje ze post zamiescilem w dobrym dziale :D Mam maly problem z komputerem, od momentu kupna pamieci ram mam czeste resety, i dziwne bledy typu Aplikacja nie została własciwie zainicjowana(0xc0000005) Kliknij OK... czy ten blad moze byc przyczyna zepsutej kosci ram ?!, ram w memtest nic nie wykazuje a czasmi tak. Natomisast po przestudiowaniu postu o resetach, blue sceerach itp. nie umiem sobie z tym poradzic. W katalogu minidump tez nic ciekawego nie znalazlem. :cry: Czy wina mozna obarczyc przegrzanie procka, mam Athlona a temp. max to 51 C :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Wyjmij tą pamięc co kupiłeś - dalej tak jest ? Aha- jakiego masz windowsa?? BO jezeli 98 i 512 mb lub wyzej to nie dziw się ze tak ci to chodzi - 98 nieradzi sobie juz z taką ilością pamięci. Jezeli Xp: Pamięć może generować blędy... Jest jeszcze kilka powodów np: pamięć zle współpracuje z płytą itp. OO: A pisze ci, Że masz Dual Channel ? Czasami sie zdarzają przypadki ze kosci zle współgrają ze sobą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreed3 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 no bez nowego ramu jest OK :-P dalem wlasnie kumplowi do sprawdzenia, stara kosc jest na double-side a nowa na single. Plyta glowna to MSI K7T266 PRO2 nie wiem co moge jeszcze opisac nowa kosc to chyba kingston. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jeśli ustawienia są na Auto w BIosie, to zamień kości miejscami, moze któraś nie wyrabia. Albo możesz zaminić się na inny egzemplarz który u CIebie będzie biegał bez problemów. KT266 nie ma Duala:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreed3 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jeśli ustawienia są na Auto w BIosie, to zamień kości miejscami, moze któraś nie wyrabia. Albo możesz zaminić się na inny egzemplarz który u CIebie będzie biegał bez problemów. KT266 nie ma Duala:) Pozdrawiam! 1521021[/snapback] jaka to opcja w BIOSie ?? bo nie wiem, a oto parametry mojej plyty -supports six memory banks using three 184-pin DDR DIMMs -supports a maximum memory size up to 3GB - supports 2,5 DDR SDRAM DIMM cos jeszcze podac :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 jaka to opcja w BIOSie ?? bo nie wiem, a oto parametry mojej plyty -supports six memory banks using three 184-pin DDR DIMMs -supports a maximum memory size up to 3GB - supports 2,5 DDR SDRAM DIMM cos jeszcze podac :unsure: 1521528[/snapback] via kt 266... Auto= bios sam dobiera prędkość pamięci, timingi itp... Moze sprawdz jeszcze tylko tą pamięć wadliwą - włóż do kompa i powiedz co ci sie dzieje, wyciągnij wniosek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreed3 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Chodzi o to ze jak wkladam RAM nowy to komputer co jakis czas sie sam resetuje a w mindump pisze ze to wina np: kasrty graficznej, co jest dziwne bo jak daje stara kosc to wszystko jest OK :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 mam ten sam problem tylo że ja wymieniłem 2x256/333 goodram na 512/400 kingston i kicha po zrobieniu memtestu przez ok 5 godzin znalazl się jeden błąd mam zamiar tą kostkę oddać do sklepu i wziąć nową ram sypnął się w ciągu 24h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obibok1 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Moze zle ustawienia w BIOSie? Sprawdz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreed3 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 nawet defalut bios setup nic nie pomogla, nie wiem jak sobie z tym poradzic :huh: wydaje mi sie ze pamiec musze wymiecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Uruchom memtest lub glodmemory na fabrycznych ustawieniach bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...