Cruel Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Mam za zadanie złożyć znajomej komputer, praktycznie wyłącznie do AutoCADa. Cena maksymalna sprzętu to 1800zł. Złożyłem coś takiego, chciałbym poznać opinie innych. Płyta: Abit NF7 ........................................ 210zł Procesor: Sempron 2200+ box ................. 210zł Pamięć: TwinMOS 2x 512mb .................... 320zł Grafika: GeForce Ti4200 @ Quadro ........... 170zł Dysk: Hitachi 7K80 80GB ......................... 220zł Obudowa: Modecom 300W ....................... 140zł Napęd: NEC 3540A .................................. 200zł Klawiatura, mysz: standardowe .................. 30zł Monitor: EIZO T561 .................................. 250zł Z wyjątkiem grafiki i monitora (allegro), sprzęt będzie kupowany w hurtowni, więc można zakładać być może jeszcze niższe ceny (vat do odliczenia, kupno na firmę). Lepszy zasilacz wydaje mi się zbędny, bo Ti specjalnie prądożerna nie jest. Pozostaje pytanie - czy każdy Ti4200 bezproblemowo zmoduje się software'owo na Quadro? I czy to właśnie ta grafa jest najlepszym wyborem (w podobnej cenie) do AutoCADa? No i oczywiście czekam na jakiekolwiek inne uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Hm... Mam rozumieć, że zestaw jest idealny i jakiekolwiek zmiany są zbędne :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Do AutoCada wziałbym lepszą grafike i mocniejszy procesor. Np GeForce 6600GT, a procka jakiegoś Bartona, albo Athlona XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 I dobra mysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Mam za zadanie złożyć znajomej komputer, praktycznie wyłącznie do AutoCADa. Cena maksymalna sprzętu to 1800zł. Złożyłem coś takiego, chciałbym poznać opinie innych. Płyta: Abit NF7 ........................................ 210zł Procesor: Sempron 2200+ box ................. 210zł Pamięć: TwinMOS 2x 512mb .................... 320zł Grafika: GeForce Ti4200 @ Quadro ........... 170zł Dysk: Hitachi 7K80 80GB ......................... 220zł Obudowa: Modecom 300W ....................... 140zł Napęd: NEC 3540A .................................. 200zł Klawiatura, mysz: standardowe .................. 30zł Monitor: EIZO T561 .................................. 250zł Z wyjątkiem grafiki i monitora (allegro), sprzęt będzie kupowany w hurtowni, więc można zakładać być może jeszcze niższe ceny (vat do odliczenia, kupno na firmę). Lepszy zasilacz wydaje mi się zbędny, bo Ti specjalnie prądożerna nie jest. Pozostaje pytanie - czy każdy Ti4200 bezproblemowo zmoduje się software'owo na Quadro? I czy to właśnie ta grafa jest najlepszym wyborem (w podobnej cenie) do AutoCADa? No i oczywiście czekam na jakiekolwiek inne uwagi. 1518416[/snapback] 2d czy 3d ? wez tem zestaw na A64 co mam w podpisie, ac2k5 na nim smiga ... w 2d z 3d nie korzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...