Sułek Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Witam ! Mój sprzęt : AMD Athlon 1333 Mhz, 512 DDR, GF5200Mx, Windows Xp SP2 + aktualizacje Problem : Jakiś czas temu grając w Empire Earth doznałem wtrzasu na miare tego co robiłem w grze..otóż podczas wybuchu bomby nuklearnej ( efekt graficzny - wielki blysk ) komputer sie resetował - tylko wtedy, bo normalnie wszystko było spox. Nie pamietam czy grałem wczsenie w ta grę, czy dopiero na GF5200, ale wczeniej tak nie bylo. Zaprzestalem grac w EE - myslalem ze cos bylo z gra . Potem bylo pare formatw, a po jednym z nich, nagle przestal mi dziala NFS undeground 2...resetowal sie komp po paru sekundach. Robiłem duzo rzeczy, dopiero po ktoryms formacie, kiedy juz ogarnela mnie rozpacz i zwatpienie, zaistalowałem sterowniki które otrzymałe z karta ( 5.56 ) - zaczeło działać. Jakis czas temu tez cos takie mialem no i skoczylo sie na tym ze po instalacji kupy sterownikow ( od gory do dolu sprawdzalem ) na 61.69 zaczelo dzialac... Ostatnio mnie podkusiło by sciagnac nowe i zastalowa, jako ze juz minelo duzo czasu i moze ten blad juz zostal poprawiony, a mialem te "dobre stery" wiec sie nie bałem....No i tak zrobiłem. Pare dni temu wreszcie dostałem w swe łapska nowe GTA : SA.... odpalilem... gra miodzio, wczułem sie zapach ghetta i przy bitach NWA sunołem furexem po szosie, az nagle, trach reset.............I tak jest ciagle :mur: ANALIZA PROBLEMU : - Karta działa stabilnie w srodowisku winodwsa ( mulitmedia itd. ) - działa ok 15 godzin dziennie - nic sie nie dzieje - Nie przegrzewa sie - probowalem grac na zimnym kompie, jak i po 12 godzin pracy, to samo - W czasie gry - reset nastepuje w roznych momentach, raz po paru sekundach, po paru minutach - brak jakichkolwiek powiazan - odstepu czasowego, czy wyswietlania jakiegos elementu - Probowałem na wszystkich sterownikach od 4 w góre + OMEGA pack --> zawsze tak samo, nawet na tych co dostalem z karta i tych ktore mi dzialy jakis czas temu - Karta nie była nigdy podkrecana ! Nie wiem co robic, jaka moze byc przyczyna ? Karta jest dosc nowa...ma około roku, nic z nia sie nie dzieje ( nie ma jakis wariacji, procz tego ). Jest to na 100% zwiazane z karta graficzna, na 90 % ze software'm... Pomóżcie bo to jest tak XXXXXXXX ze głowa mała. gg : 447222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujo Mike Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Mój qmpel miał ostatnio dokładnie ten sam problem. Raczej na pewno twoja karta jest sprawna, problem może leżeć w płycie głównej. próbowaliśmy wszystkiego, wymienialiśmy każdy podzespół i nic. Dopiero po wymianie płyty wszystko zaczęło działać ok. Więc jeżeli masz płytę MSI (K7N2 Delta-L ) bo taką miał mój qmpel to przygotuj się na zmiane płytki. Jak masz możliwość to spróbuj podmianki płyty i zobaczysz czy miałem racje. Peace and Love -------------------- AMD64 3000+ Venice DFI LanParty UT NF4 SLI-D GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-500 CL2.5 GeForce 6800GT Leadtek PX-6800GT-TDH256 Creative Audigy 2 Creative MegaWorks 5.1 THX 550 WD Caviar SE 120 GB WD1200JB 8MB cache NEC ND-3540 Tagan 420W TG420-U02 - PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Moim zdnaniem zasiłka nie wyrabia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sułek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Płyta jest ASUSA, A7N8X-X...ale nie sadze ze to plyta...chociaz..wezme karte do kumpla i sprawdze u niego..a dzisiaj odpale giere podmieniajac karty, na ojca radeona. Co do zasilania....to napewno nie...bo niedawno wymienialem zasilacz, teraz jest 400 W, a bylo 250 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 a jakiej firmy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujo Mike Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Przy fx 5200 to nawet 300 watowe badziewie starczy. Sprawdź płyte ja ci mówie i się przekonasz. Peace and Love -------------------- AMD64 3000+ Venice DFI LanParty UT NF4 SLI-D GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-500 CL2.5 GeForce 6800GT Leadtek PX-6800GT-TDH256 Creative Audigy 2 Creative MegaWorks 5.1 THX 550 WD Caviar SE 120 GB WD1200JB 8MB cache NEC ND-3540 Tagan 420W TG420-U02 - PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sułek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 zaistalowalem sterowniki jeszcze raz do plyty glownej i przy sterach 55.66 gram juz godzine i nic sie nie dzieje...;p miejmy nadzieje ze to to..Chcialbym zapodac najlepsze stery...ale boje sie ze znow sie cos zwali... Jakie sa nejlepsze stery pod ta karte ?? Zaistalowalem Omege ( na 66 robione ) i mialem wrazenie ze lepiej i szybciej dziala...ale to bylo pare sekund ( zresetowalo sie ) wiec dokladnie nie wiem :P Co polecacie, jakis mod czy orginalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujo Mike Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Powiem ci tak. 76.45 są bardzo dobre (wydajne i stabilne) cały czas je miałem i było wszystko spox. Możesz jak chcesz instalnąć 77.72. Są odrobinę wydajniejsze ale trochę niedopracowane np. NFS U2 się zawiesza nawet w menu (choc ja na nich teraz pracuje i jest ok) 71.84, 71.89 i poniżej już się chyba nie opłaca instalować bo przynajmniej u mnie są zdecydowanie mniej wydajne. Choć u ciebie może być odwrotna sytuacja. Musisz sobie sprawdzić i przetestować, które lepsze. Ders noł oder łej :D Peace and Love -------------------- AMD64 3000+ Venice DFI LanParty UT NF4 SLI-D GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-500 CL2.5 GeForce 6800GT Leadtek PX-6800GT-TDH256 Creative Audigy 2 Creative MegaWorks 5.1 THX 550 WD Caviar SE 120 GB WD1200JB 8MB cache NEC ND-3540 Tagan 420W TG420-U02 - PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sułek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 1 ) Jakies mody ? 2) Znacie moze jakies adresy gdzie mozna kupic wiatraczek mocniejsyz do tej karty - tak cos mnie naszlo by zrobic z tego 5500 bodajze :P Zaistaluje teraz najnowsze stery i zobacze, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sułek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 No wiec z najnowszysmi sterownikami dziala, nie restuje się....wiec winna lezala po stronie plyty dokladniej jej softwaru. 1 ) Jakie sa najlepsze sterowniki pod tą kartę --> robił ktoś moze jakies testy w 3d marku ? 2) STEROWNIKI --> sa jakies nie orginalne sterowniki - stuningowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 66.93 ? lub forceware kazde najnwosze www.nividia.com oder www.guru3d.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ja dalej obstaje przy zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sułek Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 NO to przystawaj :P ale juz działa...wyżej napisałem przeciez - wina sterownikow od plyty;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...