Skocz do zawartości
Grifter

Abit-is7 + P4 3e Ghz 800mhz System Bus 1mbl2cache

Rekomendowane odpowiedzi

to co napisze nie spodoba sie wielu no ale taka jest nie tylko moja opinia.

Przyznaje w tym wypadku absolutną rację - ja mam ABITA IS7 + presccot 3.0 i także mam problem z temp. PWM - buda duża dodatkowo 4 wichury w budzie i przy normalu bez obciążęń wszystko jest ok' - ale już po 30 min z obciążeniem temp na PWM wzrasta do prawie 75-80 stopni - bios sie drze - a człowiek się wkurza !!!

temp podczas normalnej pracy:

CPU 42'

PWM 55'

SYS 33'

podczas "stresu"

CPU 52'

PWM od 65' do 80' - ze wskazaniem na wyżej (w upał doszło nawet do 85' !!!)

SYS 36'

PS - ta oryginalna pseudopasta co jest na NB - powinna być natychmiast wymieniana na coś lepszego !!!

Pozdrawiam

kisux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czym chlodzisz procka?? pewnie jakis cooler typu tower ktory nie dmucha w  okolicach procka

1708127[/snapback]

Na razie komp jest nowy ma niespełna 2 miechy - wszystko jest standard - czyli NB z tym głośnym colerkiem a procek na wentylu z BOX-a - ale w drodze jest zamówiony Pentagram Freezone QVC-120 Cu (właśnie przez te PWM) - tylko do cholery skoro na płycie jest prescoot ready - to moim zdaniem wsio powinno chulać bez problemów na standardowych ustawieniach i wyposażeniu - a jak nie to niech ABIT uprzejmie informuje klientów że jak zakładasz do tego abita presscota to musisz wydać parę złotych na dodatkowe chłodzenia - bo to przeca procek się nie grzeje tylko !!!

Za ten numer następnym razem chyba kupię ASUSA - choć ostatnio też miałem starszego ABITKA i był spoko

Pozdrawiam

kisux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi