Skocz do zawartości
paolowawa

Radeon Omega Drivers 2.6.42

Rekomendowane odpowiedzi

Radeon Omega Drivers 2.6.42

Pojawiła się nowa wersja zmodyfikowanych sterowników Catalyst, przeznaczonych dla kart z serii Radeon, działających pod systemem Windows 2000 lub XP. Nowa wersja bazuje na Catalyst 5.6, usunięto z niej m.in. wiele przestarzałych tweaków, usunięto program RadLinker i zastąpiono go ATI Tray Tools oraz dodano na pulpit skróty dla ATI Control Panel i ATI Tray Tools.

zródło : http://www.amnezja.org/

Edytowane przez paolowawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z nowymi catalyst 5.6, probowalem orginalne, myslalem, ze to ich wwina, wiec czekalem na omegi, a tu wciaz to samo.

Na starszych sterach wszystko dziala, ale na 5.6 jak zainstaluje, wszsytko oki, pyta sie czy zainstalowac i instaluje, ale jak uruchamiam komputer ponownie, to windows sie uruchamia w VgaSave, w ogole nie mam zaladowanych sterow. W Panelu sterowania w urzadzeniach, mam jako grafike zainstalowane stery od radeonka, juz nie wiem co jest grane. Proboje szukac na forach i nigdzie nic nie moge znalesc.

Moj radeon to gigabyte 9550

plyta glowna Asus A7n8x-deluxe

Dziwna sprawa, bo na starych sterach wszystko chodzi oki

a na 5.6 tylko sie cos mota, nie isntaluje z ccc, ale framework mam zainstalowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taką samą sytuację przy poprzedniej wersji Omeg instalowanych na dopiero co postawiony system (Win XP) pomogła powtórna instalacja, może coś przestawiłem w Windowsie jak odchudzałem go programem nLite?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odinstaluj poprzednie sterowniki

prelec dysk programem Driver Cleaner Pro usowajac pozostalosci po sterowniku

zainstaluj jeszcze raz nowe catalisty

restart i powinno dzialac jak nalezy.

u mnie na r9100 te stery dzialaja jak nalezy, gdzieniegdzie gry dostaly kopa.

polecam.

Edytowane przez psychol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam troszkę inny problem niż moi poprzednicy, mianowicie stery z Omegi ładnie się zainstalują (oczywiście poprzednie odinstalowałem, sprawdzilem rejestr) i gdy komputer uruchamia się ponownie i ma już wejść do WinXp to pojawiają mi się na ekranie kolorowe paski, kwadraty itp. Mam Radeona 9600 Pro od Gigacube 128/128. Zainstalowałem poprzednie stery (2.6.25a) i działa bez problemu. Próbowałem też z oryginalnymi catalystami i dzieje się to samo co na Omegach 2.6.42. Co to może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zainstal sobie je :-P a mi sie te stery podobaja nawet gierki jak by przyspieszyły troszke tak mnieje wiecej ale minimalnie jakby, tylko zostaj przy rad linkerze bo jakos niewidzi mi sie ten nowy program ati tray pozostane przy swoim rad linkerze ogólnie nawet mi sie podobaja choć na mojego radka to ile sie niemyle najlepiej chodziły te z .18 chyba na koncu o ile mnei pamiec nie zawodzi :) :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe wiem ale mam 9800SE 4 potoki i gdy daje soft moda i zapodaje ati toola żeby arty wyszukiwał to pojawiają się odrazu.

A na starym ati toolu nie mam artów nawet przez 10 min i w grach też nie.

Więc nie wiem co z tymi sterami.

1519634[/snapback]

U mnie to samo :mur: sterowniki Omega cos na psy schodza, ostatnio nie dzialalo odblokowanie potokow a teraz arty, moze ktos polecic jakies inne sterowniki ktore maja opcje odblokowania potokow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi