elh Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Wlasnie przywloklem do domu Radeona 8500 firmy His, taktowanie standardowe 275/275. Chce zeby wszsytko bylo idealnie i nie chce zasmiecac systemu, takze najchetniej zawczasu sciagam najnowsze sterowniki. Wlasnie, ktore polecacie, moze ktoras starsza wersja jest lepsza? Jako ze jeszcze nawet nie wlozylem tej karty nie wiem jaki bios, ale ktory polecacie? I jak zmierzyc napiecie pamieci na karcie, w recenzji tej karty czytalem, ze dostaje za malo jak na to taktowanie... Moze warto zrobic vmoda? Czy wystarczy vmod tylko dla pamieci, zeby dociagna do 300/300? I jeszcze tylko taka kwestia: z opisu na opakowaniu wynika ze to normalny 8500 (nie LE) po czym to poznac, bo zdaje sie w LE byl wylaczony HyperZ? No a teraz software, czy warto instalowac jakies dodatki do sterownikow, co do podkrecania? Bede wdzieczny za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 I jeszcze jedna kwestia, gdy juz zainstaluje karte, jak optymalnie skonfigurowac sterowniki? Slyszalem ze filtrowanie anizotropowe nie spowalnia wcale karty... Czy do malo wymagajacej gry counter-strike warto wlaczyc antyaliasing? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 elh z twoim konfigiem CS nie jest wymagającą grą więc AA możesz włączyć bez obaw, a Anizo to ja mam ustawione na 8x i nic a nic nie spowalnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Vmoda nie warto, chyba ze chcesz stracic gware i extremalnie krecic. Jak chcesz..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Vmoda nie warto, chyba ze chcesz stracic gware i extremalnie krecic. Jak chcesz.....LOL :lol: Vmoda to sobie ołówkiem robisz pobazgrzesz przez 5 sekund i masz vmoda nie chcesz to bierzesz gumkę albo paluchem przetrzesz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Vmoda nie warto, chyba ze chcesz stracic gware i extremalnie krecic. Jak chcesz..... Po procu to widać, że chce extramalnie kręcić :!: :!: Elh, ile masz w 3D Marku z tym GF2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Co do modowiania Radeonów to patrz tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=12879 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Vmoda nie warto, chyba ze chcesz stracic gware i extremalnie krecic. Jak chcesz.....LOL :lol: Vmoda to sobie ołówkiem robisz pobazgrzesz przez 5 sekund i masz vmoda nie chcesz to bierzesz gumkę albo paluchem przetrzesz! Karta HISa nie jest zbudowana na referencyjnej plytce ATI wiec rozklad sygnalowy jest zupelnie inny. Zreszta metoda olowkowa jest bardzo niebezpieczna. Jak przesadzisz z olowkiem (minimalnie!) to bedzie zbyt wysokie napiecie (za maly opor) i po pamieciach. Ja tak wlasnie zjaralem kostki na grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 troche szkoda bylo by tego radka lepiej go zostaw w spokoju i niech sie dociera :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Axcel: z gf2pro podchodzilem pod 6000 (ale raczej 5500), teraz robie 10000 bez zadnego podkrecania ;) Ale jakiegos vmoda chyba zrobie, bo 300/300 chodzi bez vmoda ale artefakty sa, widac ze pamiec dostaje za malo napiecia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 a ja sie caly czas zastanawiam czy dac peltiera na rdzen mojego radeona :/ juz kiedys dalem i skonczylo sie tragicznie (na moim 32mb ddr) , karta popekala od zimna :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 A mnie ciekawi, czy nie udalo by sie przypadkiem wstawic peltierka do chlodzenia Zalmana ZM-80HP, byloby to niewielkie, a jako ze jest tam heatpipe, dzialalby ona wydajniej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...