Skocz do zawartości
bruce

najlepshy utwor iron maiden

Rekomendowane odpowiedzi

children jest sooper, ale russia rulezz :D

text:

Mother Russia

Steve Harris

Mother Russia how are you sleeping

Middle winter cold winds blow

From the trees the snowflakes drifting

Swirling round like ghosts in the snow

Mother Russia poetry majestic

Tells the time of a great empire

Turning round the old man ponders

Reminiscing an age gone by

Mother Russia

Dance of the Tsars

Hold up your heads

Be proud of what you are

Now it has come

Freedom at last

Turning the tides of history

And your past

Mother Russia

Dance of the Tsars

Hold up your heads

Remember who you are

Can you release

The anger the grief

Can you be happy

Now your people are free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja lubie intro z Fear of the dark, ale w zasadzie nie przepadam za ironami (oczywiscie szanuje), poprostu jak dla mnie gitarki za slabe i za ciche maja, no i za to pewnie Bruce (ten z forum :) ) mnie przeklnie bo nie lubie zawodzenia Dickinsona (pewnie blad w nazwisku). Sorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo nie lubie zawodzenia Dickinsona (pewnie blad w nazwisku). Sorki.

mushe cio powiedziec, ze na poczatku, tesh mnie to wku*** w utwiorach koncertowych, ale teraz zauwazylem, ze to ma swoj urok, koncert to nie studio, frontman sie "wygloopia" tak jak to robil bruce podczas spiewania fear of the dark na rock in rio 3.

KONCERT TO KONCERT

ps.przynajmniej wiemy, ze nie graja z playbacku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie jakies 6 razy pod rzad wysloochalem mother russia i........coraz bardziej mi sie podoba, ten utwoorr ma cos w sobie :D

jeshcze kilka dni temu ulubionym moim utworem bylo aces high, a poprzednio the clansman (ALE W WYKONANIU BRUCE-A NA KONCERCIE!!!!)

w ostatnim czasie wybieralem album ktoorego recenzje napishe na polski przeskloochiwalem wshystkie plyty maiden (proocz singli) po 4-5 razy (troche to zajelo) i ostatecznie padlo na "no prayer for the dying) to jest wypasiony albym (m.in sa na nim holy smoke i moja ulubiona mother russia :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gitarki za slabe .

chodzi ci o to, ze tam ciency gitarzysci sa?????? WOW

nie kazdy potrafi grac utwoorr skaczac i biegajac po scenie, albo grac solo nie patrzac na gryf i przy okazji obracac sie we wshystkie strony i "szalec" , jak to robi janick!!

no chyba, ze cie zle zrozoomialem, bo ze slabe to doprze, wyroslem jush z ciezkiej muzyki, takiej jak trash itp (wyroslem, nie znaczy, ze jest chu** i przeshedlem na wyzshy poziom, tylko nmi sie znodzila :D)

kiedys to sie sloochalo proletariatu i podobnych ;)

wczoraj soebie pooscilem kasete, qwa jak ja moglem tego sloochac :P :lol: taki syf, ze shok :D

a jaka jakosc nagrania :D

qwa............. :)

a tak btw to UP THE IRONS!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gitarki za slabe .

chodzi ci o to, ze tam ciency gitarzysci sa?????? WOW

a tak btw to UP THE IRONS!!! :D

Nie, nie gitarzyści są ok tylko dla mnie gitara musi dawać POWER. Ja wychowalem sie na starych plytach Metallicy, a tam gitarki troche trashem zalatuja (Whiplash). Chodzi mi o to, że gitarki w Ironach są za spokojne dla mnie. Nie znaczy to, ze ja musze miec tylko mięcho i krew i w ogole masakra czasem slucham nawet Bon Jovi i Biliego Idola :oops: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiece macie problemy ;P NIE MA  NAJLEPSZEJ BO WSZYSTKIE sa GENIALNE ;P Kazdy ma inny gust i co innego wybiera ale w gruncie rzeczy wszystkie sa the best ;P

ale da best best jest mother russia ;)

hyhy

afeen-ja tesh sie wychowalem na sdtarej metallice ;)

ale to nie dla mnie :D

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi