cloot Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 wie ktoś gdzie to znaleźć? (jak w temacie: stery portów PCI do płyty Mercury KOB 693a FCSX) zainstalowałem nowy system na kupionym (rodzicom) używanym kompie (na szczęście starego systemu nie wywaliłem) a tu PCI'e nie działają :/ nawet informatyk z ojca pracy (nie w mojej obecności) nic nie zdziałał (mimo że do kompa jest komplet płyt ze sterami) ja próbowałem zainstalować stery z płyty dołączonej do MB, ale bez efektu, a w necie znalazłem tylko to http://www.mercury-pc.com/downloads_list.php?productid=71 ale nie ma tu PCI :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 eeee... czyli nie wykrywa ci kart wpiętych do pci ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloot Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 nie, nic nie mam wpiętego, ale porty figurują jako nie działające w menedżerze urządzeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 czyli na czym polega ten barak strów do pci? ze widac je w menedżerze urzadzeń? - powinno pozatym z tego co wiem to niema czegos takiego jak sterowniki do pci. mogą być do urzadzeń podpietych pod pci... ale za obsługe samej magistrali/portów pci odpowiedzialny jest chipset z biosem (taka odpowiedzialność zbiorowa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloot Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 "porty figurują jako NIE działające" - to chyba NIE powinno. Jest przy nich taki żółty wykrzknik czy cuś (już nie pamiętam bo dawno tego kompa widziałem - jest w innym mieście u rodziców) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 "porty figurują jako NIE działające" - to chyba NIE powinno. Jest przy nich taki żółty wykrzknik czy cuś (już nie pamiętam bo dawno tego kompa widziałem - jest w innym mieście u rodziców) 1535690[/snapback] to jak już się dowiesz napisz JAKIE urzadzenia mają wykrzykniki :P Płyta KOB693A FCSX wymaga instalacji sterownika ViA 4-in-1 (ViA Hyperion) oraz sterowników audio (kodek AC97). I nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloot Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 przecież napisałem jakie - porty PCI, a 4in1 i audio od razu zainstalowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 magistrala PCI jest instalowana przez sterowniki ViA, skoro u mnie zawsze tak było to znaczy że twój egzemplarz płyty jest jakiś ... specjalny :P masz włączony w biosie modem? albo jakies inne nieistniejące urządzenie? (da się) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloot Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 dzięki za odpowiedź, doceniam chęć pomocy. jak będę miał okazję to przetestuję wskazówki, niestety nie wiem jak szybko to będzie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...