Skocz do zawartości
dylus

Ludziska Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

kolega nabył nowy ram na płycie msi kt4av mial zainstalowany ram 256 (400)godram dołożył 512 (400) eliksir i się zaczeło restarty co jakiś czas czyli np po 1 godzinie lub po 15 min.we właściwościach wskazania 768 czyli obie są widoczne (win xp sp2 procesor duron 1800,grafika gf4mx440)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż - sam kiedyś miałem taki problem i to na tej samej płycie. Poprostu ram się gryzie - spróbuj pozamieniać je miejscami a jak to nie pomoże to niestety trzeba dopasować inny ram. Może jeden jest S/D a drugi D/D - ja tak miałem i nie chodziło mimo iż w instrukcji pisze ze bedzie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja. Ramy się mogą gryźć. Ja miałem taki problem z dwoma takimi samymi Kingstonami 512 MB DDR 400 CL 2.5 - gryzły się, tuż po włożeniu system zaczął świrować, aż w końcu mi po 2 godzinach padł. Po nowym zainstalowaniu systemu też było nie najlepiej - zwiechy, problemy z nagrywaniem płytek. Obsadzałem różne sloty, dual i single i cały czas to samo. Okazało się na koniec, że wystarczyło dobrze wyczyścić z kurzu sloty. Po wyczyszczeniu i obsadzeniu duala problem był już dużo mniejszy, ale dalej co parę godzin wyskakiwały jakieś błędy. Po dwóch dniach było już ok. Tak jakby kości się w końcu same dogryzły i działają teraz idealnie i to na obniżonych timmingach. U mnie problem sam się rozwiązał, ale czasami nie ma tak różowo i trzeba jedną z kości wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi