dylus Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 kolega nabył nowy ram na płycie msi kt4av mial zainstalowany ram 256 (400)godram dołożył 512 (400) eliksir i się zaczeło restarty co jakiś czas czyli np po 1 godzinie lub po 15 min.we właściwościach wskazania 768 czyli obie są widoczne (win xp sp2 procesor duron 1800,grafika gf4mx440) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 No cóż - sam kiedyś miałem taki problem i to na tej samej płycie. Poprostu ram się gryzie - spróbuj pozamieniać je miejscami a jak to nie pomoże to niestety trzeba dopasować inny ram. Może jeden jest S/D a drugi D/D - ja tak miałem i nie chodziło mimo iż w instrukcji pisze ze bedzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Racja. Ramy się mogą gryźć. Ja miałem taki problem z dwoma takimi samymi Kingstonami 512 MB DDR 400 CL 2.5 - gryzły się, tuż po włożeniu system zaczął świrować, aż w końcu mi po 2 godzinach padł. Po nowym zainstalowaniu systemu też było nie najlepiej - zwiechy, problemy z nagrywaniem płytek. Obsadzałem różne sloty, dual i single i cały czas to samo. Okazało się na koniec, że wystarczyło dobrze wyczyścić z kurzu sloty. Po wyczyszczeniu i obsadzeniu duala problem był już dużo mniejszy, ale dalej co parę godzin wyskakiwały jakieś błędy. Po dwóch dniach było już ok. Tak jakby kości się w końcu same dogryzły i działają teraz idealnie i to na obniżonych timmingach. U mnie problem sam się rozwiązał, ale czasami nie ma tak różowo i trzeba jedną z kości wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...