nalewa0 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) A więc jakieś pół roku temu kupiłem taki ram: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6178 i chcę dokupić 2 taką samą kość. Mam pytanie, czy jest szansa by obie pracowały jako dual chanell ? Nie mam za dużo pieniędzy i i chciałbym wiedzieć czy coś z tego może być :rolleyes: Edytowane 28 Czerwca 2005 przez nalewa0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Będzie dobrze, pójdą. W Dual chanel chodzą także kości różnych producentów, chodź czasem się zdarza że się gryzą. Ale dwa Twoje Kingstony powinny pójść bez problemu. Pamiętaj też o dokładnym wyczyszczeniu z kurzu slotów przed włożeniem pamięci, ja o tym zapomniełem i system zaczął mi świrować aż w końcu po 2 godzinach padł. Też mam 2 Kingstony z różnej serii. Z początku się troche gryzły, ale po 2 dniach się dogryzły :), nie jest to regułą, ale trzeba mieć to na uwadze. Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Komak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Pewnie pójda ;) Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Dokładnie mam ten sam ram - jedna kosc kupilem pol roku wczesniej a druga jakos teraz:P i smiga w dualu az milo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewa0 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jeszcze jedno pytanie Jeśli ustawie je w dualu, a one nie będą chciały działać to co się stanie??? Czy coś może się stać z systemem, czy poprostu wystarczy że zmienie na single. Inaczej zapytam :) Czy jest jakieś ryzyko że coś się spiepszy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 raczej nie... poprostu na ten czas system bedzie niestabilny...(zwiechy itp poniewaz ram generuje bledy) a pytanie z innej beczki czy ram w dualu moze generowac bledy przez np. za slaby zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 raczej nie... poprostu na ten czas system bedzie niestabilny...(zwiechy itp poniewaz ram generuje bledy) a pytanie z innej beczki czy ram w dualu moze generowac bledy przez np. za slaby zasilacz? 1520578[/snapback] przez slaby zasilacz moze co najwyzej byc wachanie napiecia np. na mosfecie dla dimm... a wtedy jak z 2.5V skoczy na 2.4V i na 2.6V i znowu na 2.5V i na 2.4V itd... to przy 2.4V moze sie okazac za malo dla pamieci i wtedy mogą generwoac bledy... rozumiesz? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Witam. Ja mam takie same pytanie, z tym, ze moja pierwsza pamięć to jakas zwykla pamiątka Veritech 512mb pc3200 400mhz Teraz mam dylemat, czy kupic w Anglii (poprzez ebay lub porozgladac sie w sklepach) Kingstona 512mb, tez 400mhz. Sąsiad mi mowil ze kiedys probowal tak wlozyc dwie rozne pamieci i komp nawet sie nie właczal (tylko zasilacz, dysk itd. sie obracaly). Taki Kingston za 25funtów (okolo 150zł) to całkiem dobra cena... Będe jechał do Anglii za miesiac i chcialbym wiedziec czy mam zostawic sobie kase na cos innego, czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego Kingstona. Edytowane 30 Czerwca 2005 przez kenny-f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 @kenny-f To czy pojda Ci w dualu to jest kwestia szczescia. Nieraz dwie rozne kosci chodza bez problemow w dualu, a np. dwie tego samego producenta tylko w single channel. Swoja droga na twojej platformie z Athlonem XP dual realnie daje 2-5% wzrostu wydajnosci pamieci. Wiec nie wiem czy to jest az tak bardzo istotne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 wydajnosc nie jest dla mnie az tak istotna, w niedalekiej przyszlosci mam zamiar zmienic proca na jakiegos semprona (szkoda ze bartonów juz nie ma :/) który bedzie miał magistrale 200mhz... ale chodzi mi głownie o ilosc pamieci, bo 512 czasami przy photoshopie, torrentach, mułach, antywirach i innych programach nie starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewa0 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 A jaki wzrost wydajności mógłby przynieść dual na moim kompie ??? Bo jeśli to daje tylko taki mały wzrost to faktycznie różnicy prawie żadnej nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Z tego co sie orientuje to na intelu dual channel daje wzrost wydajnosci pamieci rzedu kilkunastu procent. Jest to juz bardzo dobry wynik i imo warto zainwestowac aby go osiagnac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...