Skocz do zawartości
nalewa0

Czy Pójdą W Dualu ?

Rekomendowane odpowiedzi

A więc jakieś pół roku temu kupiłem taki ram:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6178

i chcę dokupić 2 taką samą kość.

Mam pytanie, czy jest szansa by obie pracowały jako dual chanell ?

Nie mam za dużo pieniędzy i i chciałbym wiedzieć czy coś z tego może być :rolleyes:

Edytowane przez nalewa0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie dobrze, pójdą. W Dual chanel chodzą także kości różnych producentów, chodź czasem się zdarza że się gryzą. Ale dwa Twoje Kingstony powinny pójść bez problemu. Pamiętaj też o dokładnym wyczyszczeniu z kurzu slotów przed włożeniem pamięci, ja o tym zapomniełem i system zaczął mi świrować aż w końcu po 2 godzinach padł. Też mam 2 Kingstony z różnej serii. Z początku się troche gryzły, ale po 2 dniach się dogryzły :), nie jest to regułą, ale trzeba mieć to na uwadze.

Edytowane przez Komak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie

Jeśli ustawie je w dualu, a one nie będą chciały działać to co się stanie???

Czy coś może się stać z systemem, czy poprostu wystarczy że zmienie na single.

Inaczej zapytam :)

Czy jest jakieś ryzyko że coś się spiepszy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie... poprostu na ten czas system bedzie niestabilny...(zwiechy itp poniewaz ram generuje bledy)

a pytanie z innej beczki czy ram w dualu moze generowac bledy przez np. za slaby zasilacz?

1520578[/snapback]

przez slaby zasilacz moze co najwyzej byc wachanie napiecia np. na mosfecie dla dimm... a wtedy jak z 2.5V skoczy na 2.4V i na 2.6V i znowu na 2.5V i na 2.4V itd... to przy 2.4V moze sie okazac za malo dla pamieci i wtedy mogą generwoac bledy... rozumiesz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja mam takie same pytanie, z tym, ze moja pierwsza pamięć to jakas zwykla pamiątka Veritech 512mb pc3200 400mhz

Teraz mam dylemat, czy kupic w Anglii (poprzez ebay lub porozgladac sie w sklepach) Kingstona 512mb, tez 400mhz. Sąsiad mi mowil ze kiedys probowal tak wlozyc dwie rozne pamieci i komp nawet sie nie właczal (tylko zasilacz, dysk itd. sie obracaly). Taki Kingston za 25funtów (okolo 150zł) to całkiem dobra cena...

Będe jechał do Anglii za miesiac i chcialbym wiedziec czy mam zostawic sobie kase na cos innego, czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego Kingstona.

Edytowane przez kenny-f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kenny-f

To czy pojda Ci w dualu to jest kwestia szczescia. Nieraz dwie rozne kosci chodza bez problemow w dualu, a np. dwie tego samego producenta tylko w single channel. Swoja droga na twojej platformie z Athlonem XP dual realnie daje 2-5% wzrostu wydajnosci pamieci. Wiec nie wiem czy to jest az tak bardzo istotne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnosc nie jest dla mnie az tak istotna, w niedalekiej przyszlosci mam zamiar zmienic proca na jakiegos semprona (szkoda ze bartonów juz nie ma :/) który bedzie miał magistrale 200mhz...

ale chodzi mi głownie o ilosc pamieci, bo 512 czasami przy photoshopie, torrentach, mułach, antywirach i innych programach nie starcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi