meth Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Czy ktoś z was miał do czynienia z GF6800 Ultra z zamontowanym chłodzeniem pasywnym ? Czy takie chłodzenie da wogóle rade ? Rzuccie okiem na te cacka: http://mcs.pc.pl/sklep.php?kat=Radiatory_Coolery&kat2=VGA Ja bym optował za ThermalTake Schooner VGA Cooler -0dBA Co wy na to :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Mój brat ma 6800Ultra GT od Gainwarda , Wrzuć pasywne chłodzenie na taką karte to pochodzi ci pare minut i zwis -_- nie ma szans z pasywnym wybij to sobie z głowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Hmm , musisz sie liczyc ze przy pasywnym chlodzeniu, nawet tym fajnym, temp bedzie dochodzic do 100 st C. po zalozenieu wiatraka masz ok 30 st mniej pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 GF 6800 Ultra to trochę piekarnik :rolleyes: Napewno żeby coś z tego było to musisz kupić największe najwydajniejsze chłodzenie pasywne i zapomnij o kręceniu. Bardzo duży wpływ na temp. karty chłodzonej pasywnie ma odpowiednia cyrkulacja i zimne wnętrze obudowy. Np. ja mam Radeona 9700 chłodzonego pasywnie zalmanem ***ZMC i po wymuszeniu obiegu powietrza tak aby było zasysane przez otwarte sloty między kartami rozszeżeń a grafą, temp. spadła conajmniej o kilka stopni. W instrukcji do mojego zalmana pisze że np. otwarcie slotu pod grafą zmniejszy temp rdzenia o ok. 5 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Odradzam. 6800 grzeje się bardzo mocno a jak założysz pasywne chłodzenie to może się przegrzać, dodatkowo zapomnij o oc Jeżeli naprawdę potrzebujesz pasywnego chłodzenia to tylko w 2d bo w 3d bedzie klapa-ale jaki to ma sens wydawać tyle kasy na kartę z której i tak się nie będzie korzystało w grach już lepiej zainwestuj w chłodzenie wodą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 kup jakies pasywne i pusc na to jakis cichy wiatraczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 No czyli dobre pasywne chlodznie, wydajny wiatrak i uprzednio na pamiatki radiatorki...a dla odwaznych zalozyc na chipset pastę z poprawiona przewodnościa cieplna... + dobra wentylacja budy i heyah... EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mvr Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 No czyli dobre pasywne chlodznie, wydajny wiatrak i uprzednio na pamiatki radiatorki...a dla odwaznych zalozyc na chipset pastę z poprawiona przewodnościa cieplna... + dobra wentylacja budy i heyah... EOT 1525780[/snapback] no ok, ale po co pasywne ? zapewne chodzi o cisze. ja na swojej 6800GT mam 2 wiatraki 80mm arctica z automatyczna regulacja obrotow od 1000-2000, u mnie dzialają: 1400-1700 rpm i naprawde ich nie slychac !! (no chyba, ze ucho zblizysz na 10 cm od nich ;)) temp na karcie 50-60*C, karta wykrecona na 435 i 1180 (a radiator starnardowy winfasta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 no ok, ale po co pasywne ? 1525806[/snapback] chodzi o zależność iż stosowane pasywne chlodzenia mają wyższą zdolność do odprowadzania ciepła (heatpipe, etc) , zatem można przypuszczać iż lepiej sie spraawuje niż samo chlodzenie "wiatrakowe"stosowane bez wiatraka pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrzy Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam. Ostatnio kupiłem 8600GT Asusa własnie z chłodzeniem pasywnym. No i przy otwartej budzie mam koło 60 stopni. Przy odpaleniu jakiejś gierki (na razie testowałem na GTA:SA i World In Conflict) lub przy zabawie w Adobre Premiere temp skacze do 70. Teraz się zastanawiam czy to tak ma być czy zainwestować w jakiś wiatrak. No i jeśli wiatrak to co byście polecili? Niestety jestem totalnie zielony jeśli o sprzęt chodzi i zupełnie nie wiem co wybrać. Kupował ktoś może jakiś wentylator do tej grafiki? Z góy dzięki za pomoc :) POzdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Te temperatury nie są jakieś złe chociaż mogły by być mniejsze, daj na kartę jakiś nawiew lub postaraj się o dobrą cyrkulację powietrza w budzie i temperaturki na pewno polecą w dół. Edytowane 1 Marca 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 6800 to stary high end. Tak jakbyś teraz założył pasywa na 8800ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrzy Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 oczywiście źle przeczytałem temat jak pisałęm poprzedniego posta :P Ja nie mam GF 6800 tylko GF 8600, czeski błąd ;) ale tak to jest jak człowiek widzi to co chce widzieć ;) Ale skoro już tutaj o tej mojej karcie napisałem, to jeszcze się spytam o jedną rzecz. Dzisiaj jak odpaliłem kompa to zaraz za załadowaniu się systemu wyskoczył mi jakiś blue-screen i reset...i tak chyba ze 3 razy. Niestety ten blue-screen dosyć szybko zniknął więc nie zdążyłem przeczytać ocb, ale chyba właśnie chodzi o coś z kartą. Wie ktoś co może być przyczyną takich problemów? I czy jest jakaś możliwoś przeczytania takiego komunikatu w całości, żeby wiedzieć o co chodzi (może sięj akieś raporty z tego zapisują gdzieś w kompie?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 I czy jest jakaś możliwoś przeczytania takiego komunikatu w całości, żeby wiedzieć o co chodzi (może sięj akieś raporty z tego zapisują gdzieś w kompie?)?Powinno się coś zapisać w dzienniku systemu (Prawoklik na Mój Komputer, wybrać "Zarządzaj", Pozycja "Podgląd zdarzeń". Żeby bluescreen nie znikał, odhacz opcję "Automatycznie uruchom ponownie" - prawoklik na Mój komputer, menu "Właściwości", zakładka "Zaawansowane", sekcja "Uruchamianie i odzyskiwanie -> przycisk "Ustawienia", sekcja "Awaria systemu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...