Mitsurugi Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Poszukuje programu ( lub uświadomienia że posiadam taki ) w którym mógłbym zrobić coś takiego: mam zdjęcie np. 1024x768 i chciałbym zrobic coś takiego, że zaznaczam jego kawałek a potem tak jakby przesuwam kamerą nad nim tworząc kolejne klatki, animacji - przewijania obrazu nad zdjęciem. mam nadzieje że dodał się załącznik (trzeba na niego kliknąć bo jest to gif - wtedy napewno zobaczycie o co chodzi )- zrobiłem to ręcznie i jest niedokładnie, a żeby zrobić to płynnie to trzeba bardzo dużo pracy. Jak sądzicie w jakim programie mógłbym to zrobic? Może jakiś do edycji wideo? Dzięki za pomoc Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Mitsurugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Na jakie użytki to ma być??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) nie wiem czy nie da sie przesuwac obszaru hyper snap'em Edytowane 28 Czerwca 2005 przez pyrko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitsurugi Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Na jakie użytki to ma być??? No to ma byc potem zakodowane do pliku filmowego - chodzi o to, żeby zrobić film z takich "przesuwanych" fotografii. A też myślałem o hypersnapie, czy hypercam? jakoś tak - będę musiał to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Przykładowy filmik [428 KB] Zobacz, czy o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitsurugi Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 1520227[/snapback] Nie wiem... nie mam kodeków do tego. Dałem przykład takiej animacji - była duża fotografia z misiami - a wyciąłem małego misia i powoli obraz po nim powinien się przesuwać - z racji tego, że robiłęm to na szybko są tylko 3 klatki w tej animacji. I w sumie to może byc prgoram zapisujący wszystko w gifie - potem ja już sobie poradzę z przeniesieniem tego do filmu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 jest taki program, nazywa się MovingPicture Producer zawodowa jakość, a i efekt zajefajny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 To właśnie coś takiego zrobiłęm Mitsurugi. Powinno Ci odpowiadać, a jakby coś to zrobiłem to we FLASH'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitsurugi Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 To właśnie coś takiego zrobiłęm Mitsurugi. Powinno Ci odpowiadać, a jakby coś to zrobiłem to we FLASH'u. 1520440[/snapback] Hmm... Flash... trochę się boje tego programu - kiedyś go zainstalowałem i zupełnie się w nim nie łapałem... ale zobacze - najpierw sprawdzę ten drugi program :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...