drake87 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Jak usunąć wybieranie systemów operacyjnych podczas uruchamiania komputera !? [Tzn. no wiecie na czarnym tle białe literki :) ] No bo mam zainstalowany win xp i nie chcący jak instalowałem wina kumplowi na podobnej konfigur. kompa gdy miałem u siebie jego dysk nie wyjąłem molexa ze swojego i sie zainstalował u niego win lecz smieci z wybierania systemu zostały u mnie. U znajomego działa ok. a u mnie trza wybrać system przy uruchamianiu. Mija czas 30s i jak nie zmienie to wyskoczy błąd. Własciwy system jest na drugiej pozycji. Pomocy bo to syf, że szok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Wybierasz wlasciwosci systemu--->zaawansowane--->uruchamianie i odzyskiwanie. Pozniej wybierasz wlasciwy system operacyjny i odznaczasz "czas wyswietlania sysytemow operacyjnych lub zmieniasz z 30s na 0s i juz po klopocie. Jak nie wiesz ktory system jest wlasciwy to ustaw czas na 2 sekundy i zobacz czy jak odpala ci system to wchodzi do tego co fizycznie jest na dysku. Pozniej zmieniasz na 0 sekund i juz nie pojawia Ci sie to okienko. Mam nadzieje, ze w miare jasno sie wyrazilem ;) Edit Doczytalem wlasnie do konca Twojego posta i widze, ze uruchamia Ci sie ten ktorego nie ma. W takim przypadku musisz wybrac ten drugi w okienku "Domyslny system operacyjny" Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Najprościej to Właściwośći "Mój komputer" -> Zaawansowane -> ustawienia urauchamianie i odzyskiwanie Tam zaznaczasz który system ma być ładowany jako domyślny i wyłączasz pokazywanie listy systemów do wyboru. Możesz też ręcznie usunąć wpis o nieistniejącym systemie w pliku boot.ini EDIT @Rafael Santi - byłeś szybszy ;) Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...